Esra Erol'u öldürmekle tehdit eden sözde mehdinin müridi gözaltına alındı

Sahte mehdinin müridi olduğunu söyleyen ve ünlü sunucu Esra Erol'u öldürmekle tehdit eden H.D. isimli şahıs emniyet güçleri tarafından kıskıvrak yakalandı. H.D. İstanbul Pendik'te gözaltına alındı.

Esra Erol’un ifşa ettiği sahte mehdinin müridi olduğunu söyleyen ve ünlü sunucuyu öldürmekle tehdit eden Hasan isimli şahıs gözaltına alındı.  Emniyet’in Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, söz konusu tehdit videosunun incelenmesi için bir çalışma başlattı. EGM tarafından yapılan resmi açıklamada, videoda yer alan kişinin kimliğinin tespit edildiği ve şüphelinin H.D. olduğu bildirildi.

PENDİK'TE YAKAYI ELE VERDİ

Ekipler, videonun paylaşıldığı sosyal medya platformu üzerinde gerçekleştirdikleri analizlerle şüphelinin izini sürerek, İstanbul'un Pendik ilçesinde operasyon düzenledi. H.D., burada gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Esra Erol'un ATV ekranlarında yayınlanan programında Türkiye'yi sarsan bir olay yaşanmıştı. Geçtiğimiz aylarda ATV ekranlarındaki Esra Erol'da programına katılan Fatma Hanım, kızı Mevlüde'nin kendisini mehdi olarak tanıtan Mustafa Çabuk adlı bir kişiyle kaçtığını ve bu kişinin bir termal otelde harem kurduğunu söylemişti. Kendisini mehdi ilan eden Mustafa Çabuk'un Çanakkale'de bulunan bir otelde 300 kişiyi zorla tuttuğu iddia edilmişti.

Canlı yayında kayıp olmadığını söyleyen Mevlüde, "Allah'ın izniyle onun müridiyim. Biz burada ilim öğreniyoruz" sözleriyle Erol'u sinirlendirmişti. Kendini mehdi ilan eden Çabuk hakkında pek çok ihbar gelirken, yine aynı şahsın daha önce tarihi eser kaçakçılığından tutuklandığı ve ardından Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenilmişti.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde bulunan yaklaşık 200 kişiden oluşan ve kendilerini 'Hilafeti Muhammediye Tarikatı' diye adlandıran grup, 'mehdi' olarak kabul ettikleri Mustafa Çabuk'la 18 ay önce kendilerini depremzede olarak göstererek, köyün yakınlarında bulunan termal evleri 2 yıllığına kiraladığı ortaya çıkmıştı.

Olayın ardından Çabuk'un, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurma, nitelikli dolandırıcılık suçlarıyla ilgili jandarma ve polis tarafından düzenlenen ortak şafak operasyonuyla sabaha karşı 15 müridiyle birlikte geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. Erol bu haberi canlı yayında duyurmuştu.

Olayın üzerine Hasan isimli şahıs, Esra Erol'u tehdit ettiği bir video paylaşmıştı. H.D isimli şahıs “Ey Esra Erol! Parça parça edilip surlardan aşağıya atılırsın köpek!" demişti.

Sonraki Haber