Et pişirirken eti ziyan etmeyin. 33 yıllık usta lokum etin sırrını verdi

33 yıllık lokanta ustası, kırmızı et pişirirken yapılması gerekenleri anlattı. İşte lokum et pişirmenin püf noktaları

33 yıldır Üsküp'te lokantacılık yapan İbrahim Arif, Aydinlik.com.tr okurları için lokum et pişirmenin tarifini verdi.

* Öncelikle et mutlaka taze olmalıdır. Dondurulmuş etten yapılan kavurma çok lezzetsiz olur. O nedenle etin taze alınmış et olması büyük önem taşır.

* Etin baharat ve tuz ölçüsünü iyi ayarlayın. Eğer ölçüyü kaçırırsanız et ziyan olur.

* Eti, Ayçiçek yağıyla sakın kavurmayın. En doğrusu tereyağı veya zeytinyağında kavurmaktır.

* MADEN SUYU FORMÜLÜNÜ DENEYİN?

Lokum gibi et pişirmenin bir püf noktası daha var. Eti maden suyunda pişirmelisiniz. 

NASIL YAPILACAK?

Malzemeler;

Bir kilo dana eti veya kuzu eti
2 adet kuru soğan
250 gram iç yağ
Tuz

KAVURMANIN YAPILIŞI

*Dana etini kuşbaşı şeklinde doğrayın ya da hazırını alabilirsiniz.
*İç yağı da ufak parçalar halinde doğrayın.
*Geniş bir tencereye etleri alın ve kapağını kapatın. Bir süre sonra 1 şişe maden suyunu tencereye ekleyin. Maden suyu etinizin lokum gibi pişmesini sağlayacaktır. 
*Ara ara tencerenin kapağını açıp kavurma işlemine etler suyunu çekene kadar devam edin.
*Ayrı bir tavada iç yağı kavurmaya başlayın.
*İç yağ piştikten sonra üzerinde biriken kıkırdakları kevgir yardımıyla toplayın. İç yağın altını kapatın.
*Bir yandan etin üzerinde biriken köpükleri de temizleyin.

Görsel: tarifsiteniz.com


*Etler suyunu tamamen çektikten sonra içine iç yağı ilave edin.
*Etler suyunu çektikten sonra 2 adet minik minik doğranmış soğanları ilave edin ve kavurun.
*Etin üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpin.
*Yaklaşık 5 dakika daha kavurduktan sonra tencereyi ocaktan alın.
*Eti cam kavanoza ya da cam-porselen kaba aktarın.
*Etin yağı donduktan sonra saklamak isterseniz buzdolabı poşetlerine aktararak buzluğa kaldırabilirsiniz.
*Dilerseniz pilav üstüne harika bir kavurma servis edebilirsiniz.

Maden suyunda yapılan kavurma tarifini, deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.. 

Sonraki Haber