Ethereum'da Bitcoin etkisi başladı! Kripto paralarda son gelişmeler neler? İşte 29 Nisan Bitcoin ve Ethereum fiyatları...

Kripto para piyasalarında sular durulmuyor. Yatırımcılar her gün Bitcoin ve Ethreum fiyatlarını takip ederken, piyasalardan gelen sıcak gelişmeler borsa üzerinde etkisini gösteriyor. Ethereum grafiği yukarı yönlü bir ivme kazanırken gözler bu kez de altcoinlere çevrildi.

19 Nisan tarihinde dördüncü Bitcoin (BTC) halvinginin tamamlanmasından bu yana Ethereum (ETH) fiyatı, günlük grafiklerdeki yeni yüksek düşük formasyonun kanıtladığı istikrarlı bir iyileşmeyi sürdürdü.

ETHEREUM'U NELER BEKLİYOR?

Yatırımcı AAVE’den 2301 WBTC (119,75 milyon dolara eşdeğer) borç aldı ve 10 Ocak’ta Bitcoin ETF’nin lansmanının ardından bunu 0,055 oranında 41.947 ETH’ye dönüştürdü. Balina, son üç gün içinde 3.196 dolardan 10.952 ETH elde etmek için 35 milyon USDC harcadı. Önemli sermayeye sahip önemli bir yatırımcının ETH’ye büyük yatırımı, kripto para birimine olan genel güveni artırabilir.

Bu durum kararsız olabilecek diğer yatırımcıları çekebilir ve satın alma baskısının etkisine yol açabilir. ETH’ye ilgi gösteren sadece balinalar değildi, bireysel yatırımcıların Ethereum’a olan talebinin de arttığı gözlemlendi. Kripto para analitik şirketi Santiment verilerine ilişkin analizine göre, 0,001 ile 1 ETH arasında herhangi bir yerde bulunan adresler büyük miktarlarda ETH biriktirmeye başlamıştı.

Hem balinalardan hem de bireysel yatırımcılardan ETH’ye gösterilen ilgi, kripto para piyasalarında tüm sektörlerindeki duyarlılığın ETH etrafında yükselişe geçtiğini gösteriyor. Bu faktörler nedeniyle ETH’nin fiyatı önemli ölçüde arttı. Yazı kaleme alındığında ETH 3.311,78 dolar seviyesinden işlem görüyor ve fiyatı son 24 saatte %6,08 oranında artmıştı.

Yaşanan bu hareket ETH ETF’leri etrafında daha fazla yükseliş spekülasyonuna yol açtı ve bu durumda ETH’nin yükselişine daha fazla ivme kazandırdı. Kripto para biriminin fiyatındaki son artışa rağmen ETH için MVRV oranı negatif kaldı. Bu durumda çoğu holder’ının kârsız kaldığını gösteriyor. Bu yatırımcıların kar elde etmeden önce fiyatların daha da değer kazanmasını bekleyebileceklerini varsaymak yanlış olmaz. ETH fiyatındaki ani artış, 33,02 milyon dolar tutarında çok sayıda short pozisyonun tasfiye edilmesine de neden oldu.

BİTCOİN GRAFİĞİ NASIL BİR YOL İZLEYECEK?

Bitcoin’in hafta sonu %1,4 oranında değer kazanması, yatırımcıların ilgisini çekti ve önümüzdeki haftalara yönelik fiyat tahminlerine ilişkin tartışmaları tetikledi.

Bitcoin, şu anda 62.225 dolar seviyesinden işlem görüyor ve 14,53 milyar dolarlık işlem hacmiyle piyasada aktif bir faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 1,25 trilyon dolarlık piyasa değeriyle kripto para birimi sektördeki lider konumunu koruyor.

Bitcoin (BTC/USD) için pivot noktası 64.075 dolar olarak belirlenmiş durumda ve yatırımcılar için izlenmesi gereken kritik bir seviye sunuyor. Bitcoin, şu an 65.092 dolarlık dirençle karşı karşıya bulunuyor ve eğer bu seviyeyi aşabilirse, 66.745 dolar ve 67.887 dolar seviyelerindeki diğer direnç noktalarına doğru bir hareket mümkün olabilir.

Aşağı yönde ise, Bitcoin’in 62.754 dolarda anlık bir destek bulması bekleniyor. Eğer bu destek kırılırsa, sırasıyla 61.782 dolar ve 60.780 dolar seviyeleri test edilebilir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) şu anda 43 değerinde, bu da Bitcoin‘in ne aşırı alım ne de aşırı satım bölgesinde olmadığını gösteriyor. Bu nötr pozisyon, piyasada belirgin bir yön eksikliği olduğunu işaret edebilir.

50 Günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) şu anda 64.355 dolar seviyesinde yer alıyor. Bu, pivot noktasına oldukça yakın olduğundan, piyasanın kritik bir noktada olabileceğine işaret ediyor. 4 saatlik grafikte ise, Bitcoin, yakın zamanda 64.000 dolar civarında destek sağlamış olan alçalan üçgen modelinin altına düşmüş durumda.

EDİTÖR NOTU: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetik, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Haber içinde yer alan bilgiler okuyucuya genel bilgi vermek adına oluşturulmaktadır. Haberde yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi olmayıp, yatırımcıların faaliyetlerinden Aydinlik.com.tr ya da haberi oluşturan editör hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.

Sonraki Haber