Etiler'in yeni cazibe merkezi: KENT Etiler!

7/24 yaşayan caddesi, seçkin markalardan oluşan alışveriş, yeme içme, eğlence, kültür ve sanat mekanları ile KENT Etiler, sunduğu tüm bu ayrıcalıkları semtiyle de paylaşarak Etiler’in yeni cazibe ve yaşam merkezi olacak.

Yaşama dair tüm unsurların çağdaş ve yüksek standartlarda yer aldığı KENT Etiler, zengin nitelikleri ile her alanda kendi kendine yeten adeta küçük ölçekli bir kent oluşturuyor. Seçkin konumu, 110.000 m2’lik peyzaj alanı, farklı konseptlerdeki zengin konut, ticari alan ve ofis çeşitliliği, sosyal donatıları ile KENT Etiler, ayrıcalıklı yaşam ve çalışma olanakları sunuyor.

Hayata dair tüm çizgilerin büyük bir titizlik ve kalite ile tasarlandığı KENT Etiler, kent yaşamına referans olacak İstanbul’un yeni prestij merkezi, yükselen değeri olarak konumlanıyor. Son dönemin merakla beklenen gayrimenkul projesi KENT Etiler, satış ofisinde düzenlenen basın lansmanı ile tanıtıldı.

MESA, ASL ve KİPTAŞ iş birliği ile hayata geçirilen KENT Etiler’in basın lansmanı, MESA Holding’den Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, MESA Holding CEO’su Mert Boysanoğlu, MESA Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yiğit Boysanoğlu, ASL İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Er, MESA – ASL Genel Müdürü Ersin Babacan ev sahipliğinde gerçekleşti.

'İMZA ATMAKTAN GURUR DUYDUĞUMUZ BİR PROJE'

Konuşmasına MESA’nın köklü geçmişine vurgu yaparak başlayan MESA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, şöyle devam etti:

“MESA olarak 55 yılı aşkın gerek Türkiye’de gerekse de yurtdışında birçok ülkede alt yapı dahil çeşitli projeleri hayata geçirdik. Altyapı ve çevre düzenlemelerinden tasarımına, yapımından teslimine ve teslim sonrası işletilmesine kadar tüm aşamalarında Mesa imzası bulunan 14 milyon metrekare iskân edilmiş alanda 135 binden fazla konut, ödünsüz kalite anlayışımızın ürünü oldu. Birçok ‘ilk’e, ‘en’e imza attık, sayısız başarılarımız birçok ödüle layık görüldü. Tüm bu tecrübelerimiz arasında onur duyduğum bize gurur yaşatan birçok projemiz bulunuyor.

İşte tüm dinamikleri ve sunduğu yaşam kalitesi ile birlikte gerçek anlamda, ideal bir ‘kentsel dönüşüm’ örneği olan ve tüm çevresine değer katan KENT Etiler de, MESA olarak imza atmaktan gurur duyduğumuz projelerimiz arasında en üst sıralarda yerini aldı.

MODERN KENT OLUŞTURULDU

KENT Etiler’de yola çıkarken MESA standartları ile ve elbette ki bu projedeki iş ortaklarımız KİPTAŞ ve ASL İnşaatın da değerli katkılarıyla; böyle bir projede olması gereken ne ise onu her detayıyla düşünerek, en ideal şekilde hayata geçirdik. Yatay mimarisi ve yaşamın tüm unsurlarını üst düzeyde sunan küçük ölçekli modern bir kent oluşturduk. Sunduğu çağdaş olanakları sadece sakinleri için değil, Etiler ile de paylaşan, bölgenin yeni yaşam çizgisini oluşturan KENT Etiler bugün, her açıdan örnek ve ideal bir proje olarak yükseliyor.”

MESA olarak sektörde ‘kalite’ ve ‘güven’ denildiğinde referans oluşturan yüksek standartlarıyla kabul gördüklerini belirten MESA Holding CEO Mert Boysanoğlu, “Tasarımda her detayıyla düşünülmüş, kullanışlı ve konforlu konutlar, kaliteli malzeme, titiz işçilik, çevreye, insana ve bölgesine saygı, değer katan projeler gibi standartlarımızı oluşturan daha birçok unsuru birbiri ardına sıralayabiliriz.

Ancak bunların yanı sıra tüm bu çalışmalarımıza temel olan önceliklerimiz, mutlak yaklaşımlarımız var. Bunların ilki ve en önemlisi ‘yaşam’dır. MESA olarak biz aslında yüksek standartlarda, çağdaş, konforlu bir yaşam ve aynı zamanda iş ortamı, çalışma hayatı vadediyoruz. MESA’yı tercih edenler biliyorlar ki; konutlarımızda, projelerimizde vadettiğimiz üst düzey bir yaşam sürecekler. Zira MESA olarak projelerimizde oluşacak sosyal yaşamı, çalışma hayatını, mimari tasarımdan da önce master plan aşamasında tüm detaylarıyla düşünüyor ve özenle tasarlıyoruz. Nitekim bugüne kadar hayata geçirdiğimiz tüm MESA projelerinin istisnasız her birinde süregelen yaşamlar da bu yaklaşımımızın ve gösterdiğimiz özenin somut çıktılarıdır.

KENT ETİLER VAADİNİN GÜVENCESİ

Bir başka önceliğimiz ise; projelerimizin, sadece kendi içinde değil, çevresine de, bölgesine de katkı sağlaması, referans olması, barındırdığı değeri çevresine de yansıtması. Bunu da ilk olduğumuz, uydu kentler yarattığımız İstanbul Bahçeşehir, Ankara Eskişehir Yolu – Söğütözü gibi bölgelerin dışında, projelerimizin olduğu her noktada açıkça gözlemleyebilirsiniz.

İşte KENT Etiler projemiz de, bu iki temel yaklaşımımızın pik noktasını oluşturuyor. Etiler, hali hazırda da Türkiye’nin en önemli, en cazip yaşam merkezlerinden biri. Ancak yerleşmiş, oturmuş, eski bir semt. Dolayısıyla kentsel yapılaşmasını da çok önceden tamamlamış. Çok uzun süredir de; bu güzide semtimizin çağdaş kentsel gelişim gösterebileceği, geliştirilebilecek, düzenlenebilecek boş alanlar, araziler bulunmuyor.

KENTSEL GELİŞİM İÇİN FIRSAT

KENT Etiler’in, 200 dönüm arazisi, projemiz için de semtin kentsel gelişimi, sosyal ve ekonomik hayatı için de çok önemli bir anlam ifade ediyordu. Biz de bu projede, ilk günden itibaren, temel iki yaklaşımımız olan, ‘yaşam’ ve ‘çevresine değer yaratma’ kavramları ile yola çıktık. Master plan, çevre düzenlemesi, konut ve ticari mimarimiz, yeşil alan ve sosyal donatılar, bu iki temel unsur çerçevesinde büyük bir titizlikle ele alındı, tasarlandı.

Sunduğu çağdaş olanaklar, benzersiz lokasyonu, yatay mimarisi, tüm nitelikleri ve kendi kendine yeten küçük ölçekli bir kent kimliği ile KENT Etiler, sakinlerine konforlu ve modern seçkin bir yaşam vadediyor. Bu vaadini, oldukça geniş ve zengin peyzajı, yeşil alanı ile şehrin merkezinde doğayla bütünleştirerek sunuyor.

ETİLER'İN YENİ CAZİBE MERKEZİ

Projenin tam kalbinde yer alan KENT Etiler Cadde, günün her saati hareketli ve seçkin bir yaşam sunacak. Önde gelen moda markalarının yer aldığı mağazalar, sanat galerileri, şık kafe ve restoranların yanı sıra zaman zaman açılacak panayırlar, vintage pazarlar, festivaller, konserler ve açık hava etkinlikleriyle KENT Etiler Cadde, şehre bambaşka bir renk katmaya hazırlanıyor. Tüm bu ayrıcalıkları semti ile de paylaşan KENT Etiler, ‘Etiler’in yeni cazibe merkezi, yeni yaşam çizgisini oluşturma misyonunu da taşıyor” açıklamasında bulundu.

Mert Boysanoğlu, KENT Etiler’in bu noktaya gelmesinde önemli bir sinerji oluşturan ve katkıda bulunan projenin diğer ortakları KİPTAŞ ve ASL İnşaat başta olmak üzere, katkı veren tüm proje paydaşlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Toplantıda, MESA – ASL Genel Müdürü Ersin Babacan da projenin KENT Etiler sakinlerine sunduğu çağdaş yaşam ve Etiler semtine yaratacağı katkılara vurgu yaparak proje detaylarını içeren bir konuşma yaptı.

ÇAĞDAŞ VE EN ÜST NİTELİKTE YER ALIYOR

KENT Etiler, 200 dönümlük büyük bir alan üzerinde, günümüzün modern ihtiyaçları doğrultusunda insanların yaşayacağı, çalışacağı, eğleneceği, spor yapacağı, alışverişten kültür sanata kadar günlük tüm ihtiyaçlarını karşılayacağı, kendi kendine yeten ve bunu, semti ile de paylaşan bir kent parçası yaratma hedefi ile tasarlandı. Yaşama dair tüm unsurların çağdaş ve en üst nitelikte yer aldığı proje, sunduğu tüm bu ayrıcalıkları KENT Etiler sakinlerinin yanı sıra bulunduğu semt ile de paylaşan, dolayısıyla Etiler’deki yaşam standartlarını yeni bir seviyeye taşıyacak bir proje olarak hayata geçiyor.

BÖLGENİN ALT YAPISI YENİLENDİ

Yaklaşık 524 bina ile 764 bağımsız bölümün dönüştürüldüğü projede, arazinin konut ve ticari imara dahil bölümünde 110.000 metrekarelik peyzaj alanı yer alıyor. Başta Zeytinoğlu Caddesi olmak üzere bölgenin yol ve kentsel altyapısı da tamamen geliştirildi, yenilendi. KENT Etiler’de, spor alanları, sanat parkı ve insanların gelip dolaşabileceği, yararlanabileceği kamuya açık iki park alanı da yer alıyor.

KENT Etiler’de, konut alanları, ticari alanlar ile ofisler de oluşturulan master plan dahilinde yine büyük bir titizlikle, bütünsel bir bakış açısıyla planlandı. Tasarlanan her kullanıma açık karma projede, sadece KENT Etiler’in değil tüm Etiler’in cazibe merkezi olacak nitelikte bir ticaret caddesi de yer alıyor. Haftanın 7 günü 24 saat canlı olacak bu cadde üzerinde zaman zaman festivaller, konserler gibi çeşitli organizasyonların düzenlenmesi de şimdiden planlanıyor. KENT Etiler’in, semtin yeni ve modern cazibe merkezini oluşturması ve semtin her anlamda önemli ihtiyaçlarının projede çağdaş karşılıklar bulması da hedefler arasında.

YATAY MİMARİYE ÖRNEK

En ince ayrıntısına kadar büyük bir titizlikle oluşturulan KENT Etiler projesi, gayrimenkul sektöründe ve özellikle de İstanbul için de çok önemli olan ‘yatay mimari’nin en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Proje, 110 bin m2’lik peyzaj alanı ile şehrin merkezindeki çağdaş yaşamı, doğa ile bütünleştiriyor. KENT Etiler, konutun yanı sıra ticaret, alışveriş, kültür, sanat, iş, eğitim fonksiyonlarını da barındırıyor.
1.220 konut, 166 ticari alan ve 96 ofis ile tüm ihtiyaçlara zengin seçenekler sunuluyor

KORU, VADİ, CADDE, YAMAÇ ve REZİDANS adlarıyla 5 ayrı etabın yer aldığı projede, -2 kat, zemin kat + 4 kat + çatı piyesi katı ile yatay mimarinin güzel örneklerini oluşturan toplam 47 blok bulunuyor.

KENT Etiler, 1+1 den 6,5+1 dubleks dairelere kadar 18 farklı tip ve 58 m2’den 467 m2’ye kadar çeşitli büyüklüklerde zengin seçenekler sunan toplam 1.220 daire ile tüm ihtiyaçları karşılayacak konut çeşitliliğine sahip.

Projede, çeşitli tip ve büyüklükte 166 adet ticari alan ve 96 adet ofis ile de ideal çalışma olanakları sunuluyor. KENT Etiler’deki ticari alanlar; yeme içme ve eğlence sektörünün en iyi markalarını, wellness ve spor merkezlerini, galerileri ve tasarım stüdyolarını ortak bir zeminde buluşturuyor,

KENT Etiler konsept olarak da; kendi özel bahçeleri ile villa yaşamını sunan KENT VİLLALARI, kesintisiz şehir manzarası ile açık havada yaşama ayrıcalığı sunan ÇATI TERASLARI, geniş bahçeleri ile yine yaşamı açık havaya taşıyan TERAS BAHÇELERİ ile çok özel yaşam alanları sunuyor.

KENT ETİLER İLE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK

Tüm binalara elektrikli araç şarj ünitelerinin yerleştirildiği KENT Etiler, sakinlerini karbon ayak izlerini azaltmaya teşvik ediyor. Çatılara yerleştirilen güneş panelleri ile binaların enerji ihtiyaçlarının bir bölümü karşılanırken, gri su arıtma sistemleri ile de çatılardan hasat edilen yağmur suları sarnıçlarda toplanarak, bahçe sulamada yeniden kullanılıyor.

KENT Etiler’in sunduğu ayrıcalıklardan biri de; şehir merkezinde nadir bulunan geniş yeşil alanları ve kreatif peyzaj tasarımıdır. Bir zamanlar karanfil seralarının kapladığı bu arazide, şimdi zengin bitki çeşitliliği ve eşsiz peyzaj tasarımı ile adeta botanik bir koru oluşuyor. Toplamda 110.000 m²’lik peyzaj alanına sahip KENT Etiler, sakinlerine doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Bu yeşil doku, sadece dış mekanlarla sınırlı kalmayıp, evlerin içlerine giriyor, yaşama nüfus ediyor. Yeşilliklerle çevrili daireler lüks detaylarla birleşerek, KENT Etiler’deki yaşamı eşsiz kılıyor.

PRESTİJLİ SOSYAL TESİS

KENT Etiler’de, konforlu kullanım ve kolay erişim düşünülerek her etabın kendi içinde yer alan, gelişmiş zengin donatılara sahip sosyal tesislerin toplam büyüklüğü ise 5.503 m2’ye ulaşıyor.

Projenin sosyal kulüp alanı; huzur, rahatlık ve lüksü bir arada yaşatan prestijli eksiksiz bir sosyal tesis olarak kurgulandı. Proje sakinlerinin, sosyalleşebileceği, kaliteli zaman geçirebileceği kulüp; kafe ve çok amaçlı etkinlik salonları, tam donanımlı fitness alanları, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor salonları, SPA, masaj, sauna ve buhar odaları ile her detayın düşünüldüğü birer yenilenme alanı olarak konumlanıyor.

KENT Etiler’de sosyal kulübün çocuk oyun alanları da, miniklerin sosyal, fiziksel ve duygusal gelişimine katkı sağlayacak bir kurgu ile tasarlandı. Çocuk oyun alanları; düşme ve yaralanma riskini en aza indiren elastik materyallerle kaplanmış; renk ve tema seçimiyle hayal gücünü tetikleyen oyun alanları, meraklı zihinleri yeni keşifler için teşvik eden eğlenceli mekanlar olarak öne çıkıyor.

TÜM AYRICALIKLAR KENT ETİLER'DE

Fitness alanı ise fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlar dikkate alınarak özenle tasarlandı. Bu merkezde, kişisel sağlık programlarının sürdürülebileceği son teknoloji ürünü fitness cihazlarından oluşan zengin donanıma, açık ve kapalı yüzme havuzlarına sahip. Ruhsal huzuru ve dengeyi destekleyen bu merkez; yoga stüdyosu, meditasyon, masaj, sauna ve buhar odaları gibi ekstra fonksiyonlarıyla sadece bir spor salonu olmaktan öte, kullanıcılarına kapsamlı bir sağlık ve yaşam deneyimi sunuyor.

Zihinsel ve bedensel tazelenmeyi sağlayacak, zevkle tasarlanmış tüm donatıları ile KENT Etiler, sosyal yaşamın merkezi olarak da öne çıkıyor.

Sonraki Haber