Etiyopya'da fermente kahve üretiyoruz
Kahvenin ana vatanı olarak bilinen Etiyopya'da Türk iş insanları, farklı aromaları deneyerek geliştirdikleri fermente kahveleri üretip satışını yapıyor.
Çoğu insanın severek tükettiği, vazgeçilmez içeceklerden kahve, son yıllarda daha da popüler hale geldi. Firmalar, farklı tatlarda hazırladıkları kahveleri tiryakilerin beğenisine sunuyor. Dünyanın en lezzetli kahvesinin üretildiği yer olarak bilinen Doğu Afrika ülkesi Etiyopya'da da farklı aromalı kahveler piyasaya sürülüyor. Etiyopya'daki en revaçta kahvelerden fermente kahve ise ülkenin başkenti Addis Ababa'ya 400 kilometre uzaklıktaki Yergaceffee'de üretiliyor. Kahve çekirdekleri, ananas, çilek gibi birçok meyveyle harmanlanarak fermente ediliyor, ortalama bir hafta bekleme süresinin ardından içime hazır hale geliyor.
GÜZEL SONUÇLAR ALINDI
Türkiye'de de tiryakilerinin bulunduğu fermente kahve için Türk iş insanları Etiyopya'da kurdukları tesislerde seri üretim yapıyor. Etiyopya'da kahve sektöründe faaliyet gösteren iş insanı Ozan Semerci, fermente kahve yapımının detaylarını anlattı. Fermente kahvenin çok popüler olduğunu ve Türkiye'de de bilindiğini aktaran Semerci, geçen yıl yaptıkları üretimde çok güzel sonuçlar aldıklarını söyledi.