EuroLeague'de istikrara hasret Efes cepten yedi

Salı akşamı evinde Real Madrid'e yenilen Anadolu Efes, EuroLeague'in ilk yarısında beklenen grafiği yakalayamadı. Lacivert-beyazlıların Ocak ayında oynayacağı 5 maç, sezonun kaderini belirleyecek

AVRUPA basketbolunda geride kalan iki sezona damga vuran Anadolu Efes, EuroLeague'de 2020-2021 sezonunda istikrardan uzak bir görüntü veriyor. Özellikle Aralık ayında inişli-çıkışlı bir grafik çizen temsilcimiz, geçen iki yılı mumla arıyor. Normal sezonun ilk devresinin son maçında İspanyol ekibi Real Madrid'e Sinan Erdem Spor Salonu'nda 73-65 yenilen lacivert-beyazlılar, söz konusu süreci 8 galibiyet ve 9 mağlubiyet ile tamamladı. Normal sezon sona erdiğinde ilk 8 sırada yer alıp önce play-off ardından da "Final Four" hedefleyen Anadolu Efes, sezonun yarısı itibarıyla 11'inci sırada kaldı.

İÇ SAHADA İÇ KARARTICI TABLO

EuroLeague'in ilk devresinde 17 maçının 9'unu sahasında oynayan Anadolu Efes, bu müsabakaların 6'sını kaybetti. Lacivert-beyazlı basketbol takımı, sırasıyla Zenit, Fenerbahçe Beko, Bayern Münih, Baskonia, Olimpia Milan ve Real Madrid'e yenildi. Efes'in sahasında mağlup edebildiği takımlar ise ASVEL, Maccabi Tel-Aviv ve Barcelona oldu.

GELECEK 5 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ

Başantrenör Ergin Ataman idaresindeki Anadolu Efes, EuroLeague'de ikinci yarının ilk 5 maçını nispeten daha "dişine göre" rakiplerle oynayacak. Lacivert-beyazlı temsilcimiz bu süreçte ASVEL, Alba Berlin, Khimki Moskova, Zenit ve Kızılyıldız ile karşılaşacak. Temsilcimizin bu maçlardan 5'te 5 ile ayrılması moral durumu ve sıralama açısından hayli belirleyici olacak.

Sonraki Haber