EuroLeague'de sahne şimdi temsilcilerimizin

Avrupa basketbolunun 1 numaralı organizasyonunda bu akşam Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşı karşıya gelecek. İki temsilcimizde de hedef aynı: Sahadan galibiyetle ayrılıp ilk 8 sıradaki yerini pekiştirmek

EUROLEAGUE'in 26'ncı haftası müthiş bir derbiye sahne olacak. Dev organizasyondaki temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes bugün saat 20.45'te kozlarını paylaşacak. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki zorlu müsabakanın hakem üçlüsü Miguel Angel Perez, Olegs Latisevs ve Anne Panther olacak. Karşılaşma, beIN Sports Haber kanalından şifresiz olarak naklen yayınlanacak.

Ev sahibi sarı-lacivertli takım ve konuk lacivert-beyazlı ekip, normal sezonun sonunda play-offlara yükselebilmek için kazanıp ilk 8 sıra içerisindeki yerini sağlama almak isteyecek.

İki takım arasında EuroLeague'in ikinci haftasında Anadolu Efes'in ev sahipliğinde oynanan karşılaşmayı, Fenerbahçe Beko 80-71 kazanmıştı. Bu sezon iki takım arasında Basketbol Süper Ligi'nde oynanan maçı ise Anadolu Efes 85-72 galip bitirmişti.

FENERBAHÇE BEKO 10 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Bugüne dek çıktığı 25 maçta 15 galibiyet ve 10 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe Beko, son dönemde organizasyonun en formda ekiplerinden biri durumunda. Igor Kokoskov yönetimindeki sarı-lacivertliler, EuroLeague'deki son 10 maçından galibiyetle ayrıldı. Bir dönem 16'ncı sıraya kadar gerileyen Fenerbahçe Beko, olağanüstü galibiyet serisinin ardından 7'nci basamağa yükseldi.

Sarı Kanaryaların yakaladığı galibiyet serisinde Fransız şutör Nando de Colo, Sırp kısa forvet Marko Guduric ve Çek pivot Jan Vesely başrol oyuncuları olarak öne çıktı. Kanadalı kısa forvet Dyshawn Pierre ve pivot Ahmet Düverioğlu da takımın enerji deposu durumunda.

ANADOLU EFES GAZA BASTI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları nedeniyle bir maçı eksik olan Anadolu Efes, EuroLeague'de oynadığı 24 müsabakada 14 galibiyet ve 10 mağlubiyet yaşadı. Başantrenör Ergin Ataman idaresindeki lacivert-beyazlı basketbol takımı, organizasyonda sahaya çıktığı son 7 müsabakanın 6'sını kazandı. Sezona istikrarsız bir giriş yapsa da 2021 yılı ile beraber çıkışa geçen Anadolu Efes, haftaya Fenerbahçe Beko'nun hemen ardında 8'inci sırada giriyor. Lacivert-beyazlılarda son maçlarda oyun kurucular Vasilije Micic ve Shane Larkin'in liderliği öne çıkıyor. Pota altında Bryant Dunston ve Sertaç Şanlı da sayı katkısı ile sivriliyor.

Sonraki Haber