Evde cevizli şekerpare nasıl yapılır? Evde şekerpare yapmanın püf noktaları...

Şekerpare tatlısı bol şerbetiyle ve lezzetiyle herkesin beğendiği bir tatlıdır. Şekerpare tatlısını hem sade hem de cevizle, fındıkla yapabilirsiniz. Bugün ise cevizli versiyonunu paylaştık. Evde cevizli şekerpare nasıl yapılır? İşte evde şekerpare yapmanın püf noktaları...

Şekerpare geleneksel Türk tatlılarından biridir. Birçok farklı versiyonu yapılır. Cevizli, fındıklı... Şekerparenin ismi aslında bol şekerli ve şerbetli olmasından gelir. Hem tatlının hamuru kıyır kıyır denilecek kadar taze olur hem de şerbetle buluşturunca yumuşacık bir tatlı halini alır. Lezzetiyle ağzın içinde dağılır. Dilerseniz siz Hindistan cevizi ile de bu tatlıyı süslendirebilirsiniz ancak bugün cevizli şekerparenin tarifini sizle paylaşmak istedik. Üstelik bu tatlıyı evde yapmanız da hiç zor değil. Evdeki malzemelerle ve kısa sürede bu lezzetli tatlıyı siz de yapabilirsiniz. O halde tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. Evde cevizli şekerpare nasıl yapılır? İşte evde şekerpare yapmanın püf noktaları...

EVDE CEVİZLİ ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • Hamur için
  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • Şerbet için
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

YAPILIŞI

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bir tencerenin içine su ve şekeri koyun ve içine dilimlenmiş limonu ekleyin. 10-15 dakika kadar kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
  2. Hamuru hazırlamak için tereyağını derin bir karıştırma kabına alın ve üzerine pudra şekerini ekleyin. Güzelce karıştırın. Yumurta sarılarını ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  3. İrmiği, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyin. Tüm malzemeler güzelce birbirine karışana kadar karıştırın.
  4. Unu yavaşça ekleyerek bir hamur elde edene kadar karıştırın. Hamurunuz ele yapışmayacak bir kıvamda olmalıdır.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Şekerparelerin üzerine cevizin bir parçasıyla bastırarak ortasına cevizi yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafifçe kızarana 20-25 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğumuş olan şerbeti dökün. Şekerpareler şerbeti iyice çekene kadar bekletin.

Sonraki Haber