Evde güzel kaküller nasıl kesilir? Kakül kesme yöntemleri...

Evde kakül kesme son zamanlarda herkes tarafından denenen bir durum oldu. Özellikle pandemiden sonra tüm işlerimizi evde halletmeye başladık. Peki evde saçımızı kötü hale getirmeden kakül kesebilir miyiz? Evde güzel kaküller nasıl kesilir? İşte kakül kesme yöntemleri...

Son zamanlarda özellikle kadınlar tüm ihtiyaçlarını evde halletmeye başladı. Özellikle pandemi döneminden sonra bunu yakından yaşadık. Epilasyon, saç boyama, saç kesimi... Bu zamanların trendi de evde kakül kesmek! Tarzınızda biraz değişiklik yapmak istiyorsanız ama cesaret edemiyorsanız aslında o kadar korkulacak bir durum yok. Sadece dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bu noktalara dikkat ettiğinizde eğer kakül kesmek istiyorsanız güzel duran kakül elde edebilirsiniz. Ama tabii kararınızı iyi vermenizde fayda var. Çünkü kakül kesildikten sonra uzaması zaman alacaktır. Gerçekten kakül istiyorsanız ve kendinize yakıştırıyorsanız kesmenizi öneririz. O halde detaylara geçelim. Evde güzel kaküller nasıl kesilir? İşte kakül kesme yöntemleri...

Evde güzel kaküller nasıl kesilir? Kakül kesme yöntemleri...

EVDE GÜZEL KAKÜLLER NASIL KESİLİR?

  • BAKIM Kakül kesmeye başlamadan önce saçınızın sağlıklı ve bakımlı bir durumda olması lazım. Çünkü saçlarınızı kolayca tarayabilecek durumda olmalısınız. Bunun için öncesinde saç bakım kremleri veya maskeleri uygulayabilirsiniz.

  • MALZEMELER Saç için olan iyi bir makas olmadan düzgün kakül kesmek pek mümkün değil. Evdeki makasları kullanmanızı önermiyoruz. Bunun için öncelikle kalitesine güvendiğiniz bir saç makasını sipariş edin.

  • HAZIRLIK Kakül kesme işlemine başlamadan önce saçlarınızın tamamen kuru olduğundan emin olun. Çünkü saçlarımız ıslakken daha uzun olur. Eğer ıslakken keserseniz kuruttuğunuzda kestiğiniz kakülün daha kısa olduğunu görürsünüz. En mantıklısı saçlarınızı normalde nasıl kullanıyorsanız o modele getirin.

  • TEKNİK Kakül kesmede doğru teknikleri uyguladığınızda sonuçlardan memnun kalırsınız. Şimdi sizlere o teknikleri aktaracağız.

KAKÜL KESME YÖNTEMLERİ

  1. İnce bir tarakla istediğiniz kalınlıkta bir tutamı yüzünüzün önüne alın. Elleriniz ile saçınızı yüzünüzün önüne getirin ve V şeklinde görünüp görünmediğine bakın.

  2. Ayırdığınız tutamı dışında kalan saçları tarakla güzelce tarayın ve arkadan toplayın. Burada yan kısımlara dikkat edin. Çünkü yanlardan çıkan saçları da keserseniz kakül istediğiniz gibi olmayabilir.

  3. Ön kısımda kalan saçları elleriniz ile dolayın yani bir burgu görünümü elde etmelisiniz. Burgunun ucundan makası yatay şeklinde tutarak kesme işlemini yapın.

  4. Uç kısımlarını küt görüntüden kurtarmak için makası dik tutarak uçları minik minik kırpın yani kesin.

  5. Kesme işlemi bitince bir fon tarağı ile kakülünüzü aşağıya tutarak fön makinesi ile tarayın.

Sonraki Haber