‘Evde İHA yapın’

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov, Ukrayna vatandaşlarının çevrimiçi kursları tamamlamalarını ve Rusya ile yaşanan çatışmalar sırasında ülkenin ordusunun ihtiyaçlarını karşılamak için insansız hava araçları (İHA) monte etmeye başlamalarını önerdi.

Fedorov cumartesi günü Facebook'ta yaptığı paylaşımda, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından kısa süre önce açıklanan 2024 yılında bir milyon İHA üretme hedefinin, halkın hükümete yardımcı olması halinde "gerçekçi" olduğunu vurguladı. Küçük, İHA’ların çatışmada "oyunun kurallarını değiştiren" bir unsur haline geldiğini yazdı.

Bakan, Şubat 2022'de çatışmaların tırmanmasından bu yana Kiev hükümetinin insansız hava aracı üretimini kısıtlayan birçok yasal engeli kaldırdığını ve ülkedeki firmaların şu anda üretimi arttırdığını sözlerine ekledi. Fedorov, herhangi bir kişinin "evde yedi inçlik bir İHA’nın nasıl monte edileceğini öğreten bir mühendislik kursunu" tamamlayarak Ukrayna'nın İHA cephaneliğini artırmaya yardımcı olabileceğini açıkladı.

Sonraki Haber