Evde irmik varsa hemen deneyin! Tadına bakan tarif için peşinizden koşacak! İşte balkız tatlısı tarifi...

Evde sadece 2 su bardağı irmik varsa hemen bu tarifi denemelisiniz! İddia ediyoruz bu tarif hem irmikli hem de şerbetli tatlılar arasında vazgeçilmeniz olacak. Tadına bakanlar, tarifini öğrenmeden peşinizi bırakmayacak. İşte karşınızda irmikli balkız tatlısı tarifi...

Sadece iki su bardağı irmikle yapacağınız lezzetli bir şerbetli tatlı tarifi ile karşınızdayız. Bu tarif Türk mutfağının en lezzetli tatlıları arasında yer alıyor. İster çay saatinde yapın isterseniz gün sofralarınız için hazırlayın. Tadına bakan herkesin tatlının tarifini öğrenmek için peşinizi bırakmayacağına eminiz. İşte karşınızda sadece iki su bardağı irmikle yapabileceğiniz lezzetli mi lezzetli balkız tatlısı tarifi...

BALKIZ TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Balkız Tatlısı Hamuru için:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3,5 su bardağı un (aldığı kadar)
2 su bardağı irmik

Balkız Tatlısı Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
5 damla limonun suyu

Balkız Tatlısı Üzeri için:

1 su bardağı irmik

İRMİKLİ BALKIZ TATLISI NASIL YAPILIR?

1- Tatlının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu sıkıp altını kısın.

2- Hamuru hazırlamak için un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın.

3- Malzemelerin üzerine azar azar unu ilave edin ve homojen bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

4- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayıp irmiğe bulayın.

5- Hazırladığınız hamurları fırın kabına dizin, 180 derecede 30 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

6- Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve ilk sıcağı çıkınca şerbetini dökün.

7- Şerbetini çektikten sonra tatlıyı tercihe göre fıstık ile süsleyin ve dondurma ile servis edin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Balkız tatlısı tarifiniz hazır. Afiyet olsun.

Sonraki Haber