Evde İtalyan pizza yapmanın püf noktaları! Hamuruna mutlaka koyun
İtalyan pizzası herkes tarafından çok sevilen ve popüler olan bir yemektir. Bu kadar çok sevilmesi içerisinde birçok farklı lezzet barındırmasıyla alakalıdır. Evde de kolaylıkla pişirebilirsiniz. İşte evde İtalyan pizza yapmanın püf noktaları!
İtalyan pizzası, dünya genelinde büyük bir popülerliğe sahip olan bir yemektir. İyi malzemeler ve lezzetli tatlarla birleşen bu pizza türü, birçok insanın favorisi olmuştur. Bu nedenlerle İtalyan pizzası, dünya genelinde sevilen ve tercih edilen bir yemek haline gelmiştir. İtalyan pizzası, ince ve çıtır hamuru, taze malzemeleri ve zengin sosları ile lezzetli bir yemektir. Malzemelerin kalitesi ve tazelik, pizzanın tadını daha da artırır. Pizzada kullanılan malzemelerin çeşitliliği sayesinde, hem vejetaryen hem de et yiyenler için iyi bir seçenektir. Ayrıca gluten veya vegan diyeti gibi özel beslenme ihtiyaçlarına uygun pizza seçenekleri de bulunabilir. Bugün ise sizlere İtalyan pizzanın nasıl yapılacağını aktardık. İşte evde İtalyan pizza yapmanın püf noktaları!
EVDE İTALYAN PİZZA YAPMANIN PÜF NOKTALARI!
GEREKLİ MALZEMELER
- Hamuru için
- 1 paket instant maya (yaklaşık 7 gram)
- 1 çay bardağı ılık su
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Sosu için
- 1 su bardağı domates sosu veya pizza sosu
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber
- Üzeri için
- 1,5 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- İsteğe bağlı olarak favori pizza malzemeleri (örneğin, zeytin, mantar, biber, sucuk, jambon, sosis, fesleğen, vb.)
YAPILIŞI
- Mayayı ılık suyla karıştırın ve mayanın kabarmasını yaklaşık 5-10 dakika bekleyin. Unu bir kaba eleyin, tuzu ekleyin ve ortasını açın. Mayalı suyu ve zeytinyağını unun ortasına dökün.
- Karışımı yoğurmaya başlayın. Yavaşça unu sıvıya karıştırarak yoğurun. Hamur elastik ve pürüzsüz olana kadar yoğurun. Eğer hamur çok kuruysa, az miktarda su ekleyebilirsiniz. Eğer çok yapışkansa, biraz daha un ekleyin.
- Hamuru, hafifçe unlanmış bir kaseye koyun, üzerini örtün ve yaklaşık 1 saat kadar oda sıcaklığında kabarmaya bırakın.
- Fırını 220 dereceye ısıtın ve fırın tepsisini veya pizza taşını fırının orta rafına yerleştirin.
- Eğer kullanacaksanız, domates sosuna rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Kabaran hamuru unlu bir zeminde ince bir daire şeklinde açın. Hamuru elinizle veya merdane yardımıyla açabilirsiniz.
- Hamuru, fırın tepsisine veya pizza taşına aktarın. Hamurun kenarlarını hafifçe kaldırarak pizza kenarlarını oluşturabilirsiniz.
- Hamurun üzerine domates sosunu sürün.
- Üzerine mozzarella peyniri ve favori malzemelerinizi ekleyin.
- Pizzayı önceden ısıtılmış fırına koyun ve yaklaşık 12-15 dakika veya kenarları altın rengi olana kadar pişirin.