Evde kaburga dolması nasıl yapılır? Kaburga dolması yapmanın püf noktaları!
Diyarbakır'ın yöresel lezzeti olan kaburga dolmasının nasıl yapılacağını bugün sizle paylaşıyoruz. Hem gözünüzü hem midenizi doyuracak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Evde kaburga dolması nasıl yapılır? İşte kaburga dolması yapmanın püf noktaları!
Diyarbakır'ın yöresel lezzeti olan kaburga dolması, kuzu kaburga etinden yapılan bir yemektir. Saatlerce pişen ve ağızda lokum gibi dağılan bir kıvamdadır. Bu kaburga etinin yanına da bol baharatlı bir iç pilavı yaparlar. Et seven insanların bayılarak tüketeceği bir yemektir. Pişmesi her ne kadar uzun sürse de aslında hazırlaması o kadar zor değildir. Sizlerde canınız çektiğinde evde kolaylıkla kaburga dolması yapıp yiyebilirsiniz. Görüntüsüyle hem gözünüzü hem de midenizi yeterince doyuran bu tarifin ayrıntılarına geçebiliriz. Evde kaburga dolması nasıl yapılır? İşte kaburga dolması yapmanın püf noktaları!
EVDE KABURGA DOLMASI NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- 2,5 kilo kaburga
- 150 gram tereyağı
- 150 gram badem içi
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 750 gram pirinç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 demet maydanoz
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
YAPILIŞI
- Pirinci bol suyla yıkayın ve süzün.
- Kaburganın yağlı kısmını cep şeklinde kesin ve sonrasında tereyağını eritin.
- Tereyağının üzerine badem ve kıymayı ekleyip kavurun. Soğan ve sarımsağı da ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Maydanoz ve baharatları da ekleyip karıştırın. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Hazır olan pilavı kaburgada açtığınız cep şeklindeki yere doldurun. Sonrasında o kısmı dikin.
- Kaburganın her yerine gelecek şekilde salça sürün ve kaburgayı kızartın.
- Fırında üzeri kapalı 180 derecede 2 saat pişirin.