Evde Kayseri mantısı nasıl yapılır? En kolay tarifler...

Ülkemizin her bir köşesinde bayılarak tüketilen bir yemektir mantı. O halde evde Kayseri mantısı nasıl yapılır? Bugün sizlere bu muhteşem tarifi vereceğiz. İşte en kolay tarifler...

Mantının her çeşidi çok severek tüketilir. Özellikle de Kayseri mantısının tadı başkadır. Dışarıda ya da marketlerde de hazırlarını yiyoruz ancak el açması Kayseri mantısının yerini tutmaz elbette. Bu tarif size çok zor gibi görünmesin aslında hamurunun kıvamını tutturduğumuzda evde mantı açmak kolaydır. Bu tarifte de sizlere onu aktarıyor olacağız. O halde bu leziz tarifin aşamalarına geçelim. Evde Kayseri mantısı nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız okumaya devam edin. İşte en kolay tarifler...

Evde Kayseri mantısı nasıl yapılır?

EVDE KAYSERİ MANTISI NASIL YAPILIR?

Gerekli malzemeler

  • 2 su bardağı su

  • 1 adet yumurta

  • 4 veya 4,5 su bardağı un

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 400 gram kıyma

  • 1 adet soğan

  • 2-3 dal maydanoz

  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Yapılışı

  1. Su ve yumurtayı çırparak başlayın.

  2. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun, ele yapışmayacak bir kıvam elde etmelisiniz.

  3. Diğer yandan iç harcı hazırlayın. (Kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz, karabiber)

  4. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde ayırarak oklava ya da merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.

  5. Küçük kareler olacak şekilde hamuru kesin ve her birinin içine harçtan koyun.

  6. Zarf şeklinde sıkıcı dağılmayacak şekilde büzün.

  7. Derin bir tencerede kaynayan suyun içine mantı tanelerini atın ve haşlayın.

  8. İstediğiniz yumuşaklığı elde edene kadar pişirin.

  9. Üzerini dilediğiniz gibi yoğurtla ve yağ karışımıyla servis edebilirsiniz.

Sonraki Haber