Evde kısa kollu ve baş açık iken Kuran dinlemek caiz mi? Baş açık iken Kuran dinlenilir mi?

Günlük hayatta ev hanımlarının ev içerisinde iken başları açık bir şekilde Kuran dinlemenin saygı açısından herhangi bir mahzuru olup olmadığını sizlere araştırdık. Peki başörtüsüz Kuran dinlenebilir mi? Kısa kollu tişörtle Kuran dinlenir mi? Baş açık iken Kuran dinlemek...

başı açık kuran dinlenir mi

Gündelik yaşantısı içerisinde evde rutin işleriyle meşgul olup bir yandan Kuran-ı Kerim'i açıp dinlemek, bir yandan da işlerini halletmek isteyen ev hanımlarının bu konuya dair akıllarında bazı soru işaretleri kalabilir. Dış görünümü olarak da ev halinde olmalarından ötürü başları açık ve kısa kollu kıyafetlerle duran kadınların bu şekilde Kuran-ı Kerim dinlediklerinde istemeden de olsa Kuran'a karşı saygısızlık oluşabileceği düşüncesi gelişebilmektedir. Bu hassasiyetten yola çıkarak Kuran-ı Kerim dinleme konusunda kararsız kalan kimseler için gönül ferahlatıcı cevabı sizler için araştırdık. Peki başı açık Kuran-ı Kerim dinlenebilir mi? Kısa kollu kıyafetle Kuran dinlenirse günah olunur mu?

BAŞI AÇIK ŞEKİLDE KURAN DİNLENEBİLİR Mİ? İŞ YAPARKEN KURAN DİNLEMEK CAİZ Mİ?

Evin içerisinde namahrem kimselerin bulunmadığı korunaklı bir ortamda iken kadınların başları örtülü bir şekilde durması şart değildir. Her ne kadar evde de olunsa meleklere karşı her daim hayalı olmamız gerektiği tavsiye edilse de çıplak olunmadığı sürece Kuran-ı Kerim'i başı açık şekilde dinlemek caiz görülmüştür. İbn Ömer (ra)'un rivayetlerine göre, Efendimiz (SAV) şöyle buyurdular: "Evlerinizde çıplak gezmeyin. Sizlerle beraber bulunan ve sadece tuvalet ihtiyacınızı giderirken ve bir erkek eşiyle birlikte olacağı zaman yanınızdan ayrılan melekler vardır. Onlardan hayâ edin ve onlara ikram edin." (et Tirmizi es Sünen, h no: 2724) Bu hadis-i şerifi göz önünde bulundurduğumuzda efdal olanın örtülü olunmasının önerildiği görülmektedir. Ancak, bu tavsiyedir şart değildir.

Evde temizlik yaparken ya da yemek gibi herhangi bir iş yaparken abdestsiz bir şekilde Kuran-ı Kerim dinlemenin de herhangi bir sakıncası olmadığı bilinir. Ancak, oradaki kimselerden birisi sesli bir şekilde bizzat Kuran okunuyorsa o an susup dinlemek farzdır, iş yapılmamalıdır.

Sonraki Haber