Evde patates közlenmesi nasıl yapılır?

Her hali lezzetli olan patatesin közlenmiş halini denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Kış ayına çok yakışacak bu tarifi sizin için derledik. Evde patates közlenmesi nasıl yapılır? İşte tarifi!

Özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde sıklıkla yapılan patates közlenmesinin tarifini bugün sizlerle paylaşıyoruz. Kışın çok severek tüketeceğiniz bir yemek olacağından eminiz. Yanına dilediğiniz bir yemeği de pişirebilirsiniz. Ya da kendisini bir yemek olarak düşünüp yanına yoğurtlu sos ya da acı sos da hazırlayabilirsiniz, onlar da çok yakışacaktır. İsterseniz canınız çektiğinde isterseniz de misafirleriniz geldiğinde onlara sıcak sıcak servis etmek için farklı bir alternatif olarak düşünebilirsiniz. O halde tarife geçebiliriz. Evde patates közlenmesi nasıl yapılır? İşte tarifi!

EVDE PATATES KÖZLENMESİ NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 veya 5 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

YAPILIŞI

  1. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve ince yuvarlak dilimler şeklinde kesin.

  2. Dilimlenmiş patatesleri bir kaseye alın ve üzerine sıvı yağ, tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber ile pul biberi ekleyin. Patatesleri bu karışım ile güzelce karıştırın.

  3. Bir ızgara tavasını ya da geniş bir tavayı ısıtın. Eğer evinizde varsa közleme yapmak için közleme teli veya ızgara kullanabilirsiniz. Eğer bunların hiçbiri olmuyorsa fırında yapmayı da deneyebilirsiniz.

  4. Patates dilimlerini tavaya dizin.

  5. Patateslerin alt tarafı kızarıncaya ve çıtır oluncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.

  6. Ardından patatesleri spatula ya da maşa yardımıyla çevirerek diğer tarafını da kızartın.

  7. Patatesler her iki tarafı da kızardığında hazır!

Sonraki Haber