Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olacak! İşte tavuk şinitzel tarifi

Tavuk şinitzel özellikle çocuklar tarafından sevilerek tüketiliyor. Dışarıdan hazır alınan şinitzellerin içerisinde oldukça fazla katkı maddesi bulunuyor. Tavuk şinitzeli evde de yapmak mümkün! İşte dışı çıtır çıtır içi yumuşacık evde tavuk şinitzel tarifi....

Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olan şinitzel nasıl yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. Şinitzel hem makarna hem de pilavla uyum sağlıyor. 

MALZEMELER:

-3 adet tavuk göğsü
-Un
-Galeta unu
-2 adet yumurta
-Karabiber 
-Tuz
-Sıvı yağ
-Limon dilimleri

TAVUK ŞİNİTZEL NASIL YAPILIR?

1. Tavuk göğsünü ince bir şekilde kesip hafifçe döverek inceltin. Hazır kesilmiş olarak alabilirsiniz.

2. Tavukları önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayacağız.

3. Bunun için tabakların birine un, birine galeta unu ve yumurtaları alın. Yumurtaya karabiber ve tuzu ekleyip çırpın.

4. Tavuğun her iki yüzünü ilk olarak una bulayıp silkeleyin. Ardından yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Tüm tavuklara aynı işlemi uygulayın.

5. Tavaya yağa alıp hazırlanan tavuk etlerini önlü arkalı kızartın. Kızarttıktan sonra servis tabaklarına alabilirsiniz. Yanında limon dilimleri ve patates hazırlayabilirsiniz.

Sonraki Haber