Evdeki bitkilerinizin dibine dökün ve sonucu görün: 1 haftada etki ediyor

Hanımlar çiçeklerine evlatları gibi davranır. Size vereceğimiz tüyo sayesinde çiçekleriniz adeta serpilecek ve çok daha sağlıklı olacak…

Çiçekler doğamızın yanı sıra evlerimizin de olmazsa olmazıdır. Güzel kokuları ve görüntüleriyle adeta komşularımızı çatlatır. Özellikle ilgi gösterildiğinde daha güzel yetişir ve büyürler. Görüntünün yanı sıra topraklarının da sağlıklı olması gerekir.

ZARARLI BÖCEKLERİ UZAKLAŞTIRIN

Çiçeklerin topraklarının sağlıklı ve verimli olması için süt dökmek çok önemlidir. artigercek.com sitesinde yer alan bir haberde bitkilerin köklerine süt dökmenin toprakta böcek oluşumunu önlediği ortaya çıktı.

Bitki köklerine süt dökerek bitkilerin büyümesine ve mantar oluşumuna engel olabilirsiniz. Süt, bünyesinde barındırdığı protein, yağ ve mineraller ile topraktan bitkilerin köklerine inerek onları besler. Böylece zararlı böcekler uzaklaştırılırken topraktaki pH dengesi de sağlanarak bitkilerin daha sağlıklı bir şekilde büyümesi sağlanır.

MANTARLARI UZAKLAŞTIRIR

Sütün bitkilere faydaları şunlardır:

  • Gübreleme: Süt, bitkilerin büyümesine yardımcı olan doğal bir gübre kaynağıdır. İçeriğindeki proteinler, yağlar ve mineraller, bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayabilir.
  • Mantar önleyici: Süt, bitkileri mantarlardan koruyabilecek bazı bileşenler içerir. Bu bileşenler, bitkilerin yapraklarındaki mantar enfeksiyonlarını önleyebilir.
  • Zararlı böcekleri uzaklaştırma: Bazı araştırmalar, sütün, bitkileri zararlı böceklerden koruyabileceğini göstermiştir. Sütün içeriğindeki bazı bileşenler, böcekleri uzaklaştırabilir veya öldürebilir.
  • pH dengesi: Süt, bitkilerin toprağındaki pH dengesini düzenleyebilir. Toprağın pH dengesi, bitkilerin büyümesi için önemlidir ve sütün içeriğindeki bazı bileşenler, toprağın pH dengesini düzenleyebilir.

SÜT DÖKERKEN SAKIN BU HATAYI YAPMAYIN!

Süt bünyesindeki faydalı mineral, vitamin ve proteinlerle insan sağlığının yanı sıra bitkiler için de büyük önem arz etse de kullanım şeklide hataya yol açabilir. Sütü toprağa dökmek doğru bir işlem olabilir ama sakın sütü bitki veya çiçeklerin yapraklarına dökmeyin. Bu yapraklarda mantar oluşumuna yol açabilir ve bitkiler bundan enfeksiyon kapar.

sabah.com.tr haber sitesindeki bir içerikte düzenli bir şekilde sütle beslenen bahçe ve bitkilerin kene, fidan biti ve yağrak biti gibi böceklerden korunduğu bilgisine yer verildi.

Sadece bitkiler değil bahçe aletleri de sütle dezenfekte edilerek kullanılabilir. Böylece sütün antiseptik özelliği aletleri temizlerken kullanıldığında da topraktaki vitaminlerin ölmesini engelleri.

Bitki ile çiçeklerinizin çürümesi veya küflenmesini engellemek için sulandırdığınızı sütü bitki yüzeyine sıkabilirsiniz. Böylece küf oluşumu engellenerek bitkinizin hastalanmasının da önüne geçmiş olursunuz.

Bunun için hazırlamanız gereken karışımda bir ölçü süte2 veya 3 ölçü miktarında su eklemelisiniz. Ve bu karışımı 10 günde bir sürekli kullanın.

Sütü, melasla karıştararak gücü iki katına çıkartabilirsiniz. Böceklerin şekeri sindirebilecek pankreası olmadığı için bahçe ve bitkinizden uzak duracaklardır.

Melas ve süt karışımını bitkilerinizi toprağa dikmeden önce ya da böcekler ortaya çıktıktan sonra kullanabilirsiniz.

Kaynak: artigercek.com, sabah.com.tr

Görsel kaynak: freepik.com

Derleme: aydinlik.com.tr

Sonraki Haber