Evdeki malzemelerle 10 dakikada yapılıyor! İşte Trabzon usulü kaygana tarifi...
Kaygana aslında omlet tarzında bir yiyecektir. Bu yemek ise Karadeniz Bölgesi'nde ve Erzurum yöresinde severek tüketilen bir yemektir. Bugün bu pratik tarifi sizle paylaşacağız. Evdeki malzemelerle 10 dakikada yapılıyor! İşte Trabzon usulü kaygana tarifi...
Kaygana omlet tarzında bir yemek olarak bilinir. İster kahvaltıya ister ara öğünlerinizde yaparak tüketebilirsiniz. Kaygana hangi yöreye ait diye oldukça merak edilir. Karadeniz Bölgesi'nde ve Erzurum'da meşhur olan bir lezzettir. Ancak tüm Türkiye'ye yayılmış ve hala da araştırılmaya devam eden bir tariftir. Bugün ise evde çok kolay bir şekilde 10 dakikada bu tarifi nasıl yapabileceğinizi sizle paylaştık. Kaygananın içine ne konur? İşte lezzetli tarifi!
TRABZON USULÜ KAYGANA TARİFİ
MALZEMELER
- 2 demet nane
- 2 demet maydanoz
- 2 demet taze soğan
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı (zeytinyağı da olabilir)
- Tuz
- Biber
HAZIRLANIŞI
- İlk olarak yumurtaları bir kaseye kırın. Üzerine baharatları ve unu ekleyerek karıştırın.
- İnce ince doğradığınız yeşillikleri de ekleyin. Sonrasında suyu yavaş yavaş ekleyerek biraz yoğurun. Tahta kaşıkla da karıştırma işlemi yapabilirsiniz. Boza kıvamında bir hamur olmalı.
- Yanmaz yapışmaz bir tava kullanmanız önemli. Bu tavada yağı biraz kızdırdıktan sonra üzerine karışımdan bir kepçe döküp tavaya yayın. Her iki tarafı da güzelce kızartın.
- Her hamur için aynı işlemleri yapın. Sonrasında servis edebilirsiniz.