‘Evine dön’

Giresunspor-Sivasspor maçında eşi benzeri görülmemiş bir skandala imza atan Marcao'ya taraftar öfkeli. Takım arkadaşı Kerem'e önce kafa sonra yumruk atan Brezilyalı oyuncuya futbolseverler sosyal medya üzerinden ‘Evine dön’ mesajları gönderiyor

Önceki akşam Giresun'da futbol adına yaşanmaması gereken ve uzun yıllar unutulmayacak bir olay yaşandı... Takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na saldırarak sahanın ortasında önce kafa ardından yumruk atan Marcao, VAR kararıyla kırmızı kartla oyundan atıldı. Yaşanan olayların ardında 22 yaşındaki Kerem Aktürkoğlu'nu Fatih Terim oyundan çıkardı. Marcao'nun genç yıldıza yaptıkları sarı-kırmızılı taraftarları da oldukça sinirlendirdi. Brezilyalı savunmacı için "Evine dön" mesajları yayınlanırken 100 binden fazla tepki paylaşımı yapıldı.

5-10 MAÇ ARASI CEZA ALABİLİR

Brezilyalı oyuncunun bu davranışından sonra alacağı ceza da merak konusu. Marcao'nun Madde 44'ten disipline sevk edilmesi bekleniyor. Maddeye göre Marcao 5 ile 10 maç arası ceza alabilir. 44. maddenin içeriği şöyle: Saldırının, futbolculara, yöneticilere, görevlilere veya diğer kişilere yönelik olması halinde; Futbolculara 5 ila 10 müsabakadan men cezası verilir.

SOYUNMA ODASI DA KARIŞTI

Öte yandan karşılaşma sonrası da soyunma odasında tartışma çıktı. Takımdakiler Kerem Aktürkoğlu'nun yanında olup ona moral verirken kaptan Arda Turan'ın Marcao'ya bu hareketinden dolayı çok kızdığı ve üzerine yürüdüğü öğrenildi.

DÜNYA MARCAO'YU KONUŞTU

Futbol sahalarında ender görülen bu olayın dünya basınında yansıması da geniş oldu. Fransa'dan News Gazetesi, '' Galatasaraylı Marcao, takım arkadaşını yumruklayınca oyundan atıldı. Taraftarların takımdan gönderilmesini istedikleri oyuncuyla ilgili Galatasaray'ın alacağı karar merak ediliyor.'' derken, İtalya'nın ünlü spor gazetesi La Gazetta Della Sport ise ''Galatasaray'da çılgınlık! Marcao takım arkadaşına saldırdı!'' diyerek kavgayı okuyucularına aktardı.

İSTANBUL’A TEK BAŞINA GİTTİ

Brezilyalı oyuncu maçın ardından takım otobüsünde yer almazken özel araçla havalimanına gitti ve tek başına İstanbul'a döndü. Öte yandan sarı kırmızılılar Avrupa Ligi play-off turunda yarın akşam Randers ile deplasmanda oynayacağı ilk maçın hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı. İdmanda Giresunspor maçına hareketleriyle damga vuran ve takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na saldıran Marcao yer almadı.

KEREM'E MORAL VERDİ

Teknik direktör Fatih Terim, Marcao'nun kırmızı kart gördüğü sırada Kerem Aktürkoğlu'na destek oldu ve ona moral verdi. Hocasına yaşananları anlatan genç yıldız, "Sus dedim kafa atıyor hocam" diyerek isyan etti.

BENZERİ İNGİLTERE'DE OLMUŞTU

Marcao’nun, Kerem’e attığı yumruğa benzer bir durum 16 sezon önce Premier Lig’de yaşanmıştı. 2005 yılında Newcastle United, Aston Villa maçında takım Lee Bowyer, takım arkadaşı Kieron Dyer’a yumruk atmıştı. O olaydan sonra Bowyer’a kulübü Newcastle, 210 bin sterlin para cezası verdi. Bu bir İngiliz takımının kendi oyuncusuna verdiği en yüksek miktardaki ceza olmuştu. İki futbolcu, düzenledikleri basın toplantısında el sıkışarak barışmıştı. O dönemde Newcastle’ın teknik direktörü Greame Souness’dı.

Sonraki Haber