Evlat nöbetindeki anneler: ABD’ye karşı Taliban’layız

Diyarbakır HDP İl Binası önünde evlatlarını PKK-HDP’den kurtarmak için nöbet tutan annelerimize “Taliban’a terör örgütü diyenler PKK’yı terör örgütü olarak görmüyorlar, sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz” diye sorduk.

Verdiği mücadele ile akıllara kazınan, oğluna yeni kavuşan anne Ayşegül Biçer yanıt verdi: “PKK ülkeyi bölmek isteyen bir terör örgütüdür. Çocuklarımızı kaçırıp Amerikan askeri yaptı. Zaten PKK’nın arkasında da Amerika var. Biz iki yıldır evlatlarımızı PKK-HDP’den almak için nöbet tutuyoruz. Bu yaptığımızı vatan mücadelesi olarak görüyoruz, vatanımızı, bayrağımızı savunuyoruz. Afganistan’da da Taliban vatanını savundu. PKK-HDP çocuk katili, çocuklarımızı dağa kaçıran hain bir örgüttür. İkisine aynı diyenleri şiddetle kınıyorum. Amerika’ya ve Amerikan uşaklığı yapanlara karşı mücadele eden Afgan halkının zaferini kutluyorum. Taliban’a şeriatçı terör örgütü diyenler bizim mücadelemizi görmediler. Mücadelemizi görmeyen sanatçıları, akademisyenleri, kadın örgütlerini hep çağırdık. Hiçbiri gelmedi. Şimdi de çıkmış Afganistan’da kadın hakları diye bağrışıp duruyorlar. Bizler bağımsızlık ve vatan bütünlüğü için mücadele eden herkesin ve devletimizin yanındayız. Komşularımızda olanları gördük. Allah kimseyi vatansız, devletsiz bırakmasın.”

ÖNCE BAĞIMSIZLIK

Evlat nöbetindeki annelere “Bazı kadın dernekleri ‘Afganistan da şeriatçı Taliban yönetime geleceğine Amerika kalsaydı’ diyor, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz” diye sorduk. Fatma Bingöl sorumuzu yanıtladı: “Amerika ülkeleri bölmek isteyen zalim bir devlettir. Amerika kalsaydı ne demek, Irak’a girdi kadın, erkek, çocuk demeden binlerce insanı katletti. Medeniyetten anladıkları bu mu? Önce vatan bağımsız olsun sonra kadınlar kendilerini ezdirmemek için bizler gibi hak mücadelesi yaparlar. Biz Amerika’nın ülkemizde olmasını kendimize layık görmüyoruz, kendimize layık görmediğimizi Afgan halkına nasıl layık görebiliriz. Bizler, Afgan halkının, kadınlarının yanındayız. Kadınlar güçlü dursun, güçlü durdukları sürece kimse onları ezemez. Afganistan’ın tam bağımsızlığını destekliyoruz. Allah mazlumların yanında olan herkesten razı olsun.”

ACIMIZ KAYGIMIZ BİR

Saliha Edizer de, “Afganların yanındayız. Onlarla kaygımız acımız birdir. Hepimiz Müslüman kardeşiz. Biz onurumuz, gururumuz, bayrağımız için kefenimizi koltuğumuzda taşıyoruz. Vatan birliği ve yavrularımız için mücadele ediyoruz. Afgan halkı da vatanları, özgürlükleri için mücadele ettiler ve kazandılar. Biz de onları destekliyoruz. Evlatlarımızı kaçıran PKK-HDP’yle Amerika’yı ülkesinden kovan Taliban aynı değildir” dedi.

KADINA EN BÜYÜK ZULÜM ABD’NİN GİRDİĞİ TOPRAKLARDA

Meblüde Üçdağ da sorumuzu şu sözlerle yanıtladı: “Afganistan’ın yanındayım, biz de olsak Amerika’yı kovardık. Amerika’yı ve yabancı devletleri kınıyorum. PKK’ya destek olmasalar bu kadar genç dağa götürülemezdi. Çocuklarımızı bizlere teslim ederlerdi. Bizlerin yanında olmadınız, vicdanınızın sesini dinleyin de Afgan halkının yanında olun. Kürtlerin üzerine oyun oynandı. Afganistan’da da medeniyet diyerek oyun oynanıyor. Amerika medeniyet, özgürlük götüreceğiz dediği her yere kan, göz yaşı götürmüştür. Kadın en çok zulmü Amerika’nın girdiği ülkelerde yaşamıştır.”

Sonraki Haber