Evlat nöbetine Avrupa’dan destek

Öncü Kadın Avrupa Temsilcisi Sevil Tapkan başkanlığında bir heyet HDP önünde nöbet tutan aileleri ziyaret etti. Tapkan, ailelerin düşmanı doğru tespit ettiğine dikkat çekti. Türk Alman Vatan Derneği Herne Başkanı Erkan Yıldız da annelerin Avrupa’daki sesleri olacaklarını söyledi

Diyarbakır’da evlat nöbeti 159’uncu gününde 88 ailenin kararlı duruşuyla devam ediyor. Sesleri Avrupa’dan da duyulan ailelere Vatan Partisi Öncü Kadın Avrupa Temsilciliği’nden destek geldi.

Öncü Kadın Avrupa Temsilcisi Sevil Tapkan başkanlığında bir heyet HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlatları için nöbet tutan aileleri ziyaret etti. Tapkan, ziyaretinde ailelerle kucaklaştı. Kendisinin de Diyarbakır doğumlu olduğunu belirten Tapkan, terör örgütü PKK’nın evlerini bastığını, babasından, ya erkek kardeşini ya da para vermesini istemeleri yüzünden bu toraklarda büyümenin kendisine nasip olmadığını anlattı. Annelerle konuşan Sevil Tapkan, Diyarbakır Annelerinin düşmanı doğru tespit ettiğini, PKK’nın HDP olduğunu söyledi.

Tapkan, PKK’nın Amerika’nın piyonu olduğuna da dikkat çekerek PKK/HDP tarafından dağa kaçırılan gençlere seslendi:

‘AMERİKA’NIN SİLAHINA MERMİ OLMAYIN’

“Amerika’nın silahlarına mermi olmayın. Ailelerinizi daha fazla kendinizden mahrum bırakmayın, gelin ailelerinizle kucaklaşın. Avrupa Parlamentosu’nda kırmızı bültenle aranan PKK’lıları konuşturuyorlar. Kürt halkının haklarını savunmak adı altında Kürt halkına en büyük kötülüğü yapıyorsunuz. Kürt halkının haklarını savunan işte bu anneler. Bu anneler PKK’yı bitirecek, bu babalar PKK’yı bitirecek... Bu annelerin, babaların sesini Avrupa’da duyurmak bizim birinci görevimizdir. Bunun için geldik. Avrupa’da da çocuklarımız tehlikede. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir bütündür, bölünemez parçalanamaz. Bunun için biz hep birlikte kan döktük, bedel ödedik.”

Türk Alman Vatan Derneği Herne Başkanı Erkan Yıldız, ziyaretle ilgili duygularını şöyle anlattı: “Annelerimizin burada verdiği mücadele hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Gelip de burada gördüklerimiz bizim azmimizi daha da artırdı, çocuklarımızı geri getirteceğiz, onların Avrupa’daki sesleri olacağız.”

‘BİZİ TEMSİL ETMİYORLAR’

PKK tarafından kaçırılan Polis Memuru Vedat Kaya’nın babası Şehmuz Kaya, Avrupa Parlamentosuna tepki göstererek şöyle konuştu: “Avrupa Parlamentosu bu çapulcuları çağırıyor, konuşturuyor. Zaten Avrupa Türkiye’yi istemiyor. Bunlar hiçbir zaman bizi temsil etmiyor. Bunlar Kürt falan değil. Biz Ermeni değiliz, hem hakiki Kürdüm hem de Türküm. Ne Mutlu Türküm Diyene!”

‘HDP’YE KİLİT TAKMADAN GİTMEYECEĞİZ’

2015’te kaçırılan oğlu Ömer için Ağrı’dan gelen Salih Gökçe şöyle konuştu: “Ben o partili olmadığım için çocuğumu götürdüler. O zaman Kürt halkı 80 milletvekili çıkardı. İsmi Figen Yüksek mi ne olan kadın ne dedi, ‘PKK, PYD, PJAK bizim arkamızda’ dedi. Bizim de arkamızda devletimiz var. Ben PKK’yı Kürt olarak kabul etmiyorum. Biz niye Diyarbakır HDP’ye geldik, çünkü merkez burası. HDP’ye siyah kilit takmadan buradan gitmeyeceğiz.”

‘ÇOCUKLARIN KAÇIRILMASI HDP YOLUYLA’

Sekiz ay önce dağdan kaçan F.T. de annelere destek ziyaretine gelmişti, Aydınlık’a şöyle konuştu: “Dağdakilere sesleniyorum, baskılara teslim olmayın, kaçın, propagandalara inanmayın. Çocukları kaçırılmış olan bütün annelere de sesleniyorum, gelip buradaki annelere katılsınlar. Kimse PKK’ya, HDP’ye inanmasın, güvenmesin. Bu annelerin elindeki fotoğraflardakilerden bazılarını tanıyorum. Onlara sesleniyorum. Şu an annelerinizin yanındayım. Hepinizin annesi acı çekiyor, onlara bu acıyı yaşatmayın artık.

Sonraki Haber