Evlilik kredisinde son durum! Bakan Göktaş açıkladı

Türkiye'de yeni evlenecek çiftler için evlilik kredisi sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gençlerin aile kurmalarını teşvik etmek hedefiyle başlatılan kredi projesinin genişletildiğini açıkladı. Göktaş, gelir kriterlerinde de esneklik sağlandığını duyurdu.

Proje, ilk aşamada 6 Şubat depremlerinin vurduğu Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ile Nurdağı ilçelerini kapsayacak biçimde duyurulmuştu. Proje kapsamında evlenecek genç çiftlere, 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağlanacağı belirtilmişti.

Projeye ilginin yüksek miktarda olduğunu kaydeden Bakan Göktaş, bugüne kadar 12 bin 132 çiftin başvuru gerçekleştirdiğini dile getirdi. Şu ana kadar gerekli koşulları sağlayan ve projeden faydalanan çiftlerin sayısı ise 3 bin 963 oldu.

3 İL DAHA DAHİL EDİLDİ

Ayrıca Göktaş, evlilik kredisinin çerçevesinin genişletmek hedefiyle Zonguldak, Bartın ve Karabük gibi doğum oranının düşük olduğu illerin de projeye dahil edildiğini duyurdu.

Sonraki Haber