‘Evraklar yok mu edildi?’

Adana’da 65 kişinin hayatını kaybettiği Tutar Apartmanı soruşturmasında takipsizlik kararı verilmesine aileler itiraz etti.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarının avukatı Gülsüm Özdoğru, bilirkişi raporunun her bakımdan yetersiz olduğunu, binanın yıkımına sebep olan tadilat durumu ile ilgili hiçbir veri toplanmadığını, iş yeri sahibi şüphelilerin ifadelerinin bile alınmadığını söyledi. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremde 4 bloktan oluşan Tutar Apartmanı’nın C bloku yıkılmış, diğer bloklar ayakta kalmıştı.

İş yeri sahibi M.A’nın, iş yerini genişletmek için kolonları kestiği ve döşemeyi değiştirdiği iddia edilmişti.

‘ŞÜPHELİLER İDDİANAME DIŞINDA’

Yazar Niyazi Koç, ‘adanamuhalefet.com’ internet sitesindeki yazısında “Çukurova Belediyesi evrakları yok mu etti?” diye sordu. Koç, yazısında şunları belirtti:

“Kayıp yakınlarının ifadelerine göre, C bloğun zemin katıyla birinci katı, ticari işletme için birleştirildi. Apartman sakinleri konuya ilişkin belediyeye başvurdu, sonuç alınamadığı gibi evraklar da sistemde gözükmüyor. Kolon-kiriş kesme iddiaları ve bu işleme ilişkin şüpheliler iddianame dışında bırakılırken, belediyede ise evraklar duman oldu. Çukurova Belediyesi evrakları yok mu etti, gizliyor mu, delil mi karartılıyor orada? Bu işe takipsizlik verilmesinin altında ne yatıyor?”

Sonraki Haber