Ey Avrupa! PKK'ya desteği kes

Vatan Partisi Yurtdışı Temsilcisi Ali Mercan, dün yaptığı bir basın açıklaması ile Avrupa ülkelerinin Gara'da şehit edilen 13 vatandaşımıza sessiz kalmasını eleştirdi.

"Dostunuz Türkiye mi, terör örgütü PKK" diye soran Mercan, şöyle devam etti: "Avrupa Birliği ülkeleri ve halkları artık çok gecikmiş olan şu soruya cevap vermelidirler: Bütün dünyanın yeniden şekillendiği şartlarda Türkiye’yi müttefik olarak gördüğünüzü açıklıyorsunuz. Ancak bu açıklamaların olgularla uyuşmadığı apaçık gözleniyor. PKK asker-sivil demeden cinayetlerini sürdürüyor. Fetullahçı Gladyo 15 Temmuz 2016’da darbe girişiminde bulunuyor. Suçları sabit olan bu terör örgütleri Avrupa’da himaye görüyor. Türkiye’de yargılanan suç zanlısı firariler Avrupa’da her türlü destek ve yardımı alıyor. Kendilerine Türkiye aleyhinde faaliyet yürütme olanakları veriliyor. Yasaklı olduğu açıklanan PKK taraftarları Apo posterleriyle gösteri yapıyor, polis onlara koruma sağlıyor. Soru şudur: Sizin müttefikiniz, dostunuz FETÖ, PKK mıdır yoksa Türkiye mi? Çıkarlarınız eli kanlı terör örgütleriyle mi örtüşüyor yoksa Türkiye ile mi?"

TÜRKİYE DOSTLUĞU AVRUPA’NIN ÇIKARINADIR

"Almanya’da iki dönem Başbakanlık yapan Gerhard Schröder yeni yayınlanan 'Son Şans' kitabında, Türkiye’nin artık küresel bir güç olduğunu, Doğu Akdeniz’de hakim duruma geldiğini belirterek 'Bu ülkeye karşı samimi olmalıyız' dedi. Eski Almanya Başbakanı Schröder’in, 'Avrupa'nın kendi gücünü bulabilmesi için Türkiye ve Rusya gibi ortaklara ihtiyacı var' ifadelerini Avrupa devletlerini yönetenlerin defalarca düşünmesini öneriyoruz!

Türkiye’yi, Avrasya’nın kapısını hedef alan saldırgan politikalar, ABD saldırganlığını sürdürmek isteyen Joe Biden’ın planıdır. Bu politikalar Avrupa içinde tehdit oluşturmaktadır. Ancak çıkmaz yoldur. Türkiye kararlıdır. Türkiye’nin güvenlik güçleri terörün kökünü kazıyıncaya kadar durmayacaktır! Terör örgütünün siyasi ayağı olan ve Batı’da örneği olmayan HDP kapatılacaktır."

Sonraki Haber