Faciada ara karar açıklandı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında 14 Ekim 2022'de 43 işçinin hayatını kaybettiği, 9 işçinin yaralandığı faciaya ilişkin 7'si tutuklu 23 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 195 sayfalık iddianamenin, Bartın Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesiyle 25-28 Nisan, 3-5 Mayıs ve 24-25 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen duruşmaların ardından davanın dördüncü oturumu tamamlandı.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesince Bartın Adliyesi'nde özel oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ile taraf avukatları katıldı. 74 tanığın dinlenmesinin ardından cumhuriyet savcısı görüşünü açıkladı.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 15 KASIM’A ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar dönemin TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu, Başmühendis Mehmet Tural, kartiyelerden sorumlu maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeş ile Emniyet Mühendisi Şahan Kahraman'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme başkanı, aralarında profesör, maden mühendisi gibi isimlerin yer alacağı yaklaşık 150 kişilik bir heyetle keşif için hazırlıklara başlandığını ve yine bir sonraki celse Zonguldak'tan gelen tahlisiye ekibinin de dinlenmesi için gerekli görüşmeleri yapacaklarını aktardı. Duruşma diğer tanıkların dinlenilmesi için 15 Kasım'a ertelendi.

Sonraki Haber