Fahrettin Altun'dan ABD'ye tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sosyal medyada ABD'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Filistinli sivillere yönelik şiddetine ilişkin sözleri hakkındaki açıklamasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Filistinli sivillere yönelik şiddetine ilişkin sözleri hakkındaki açıklamasına tepki gösterdi. İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçlara dikkat çekerek sosyal medyada şu açıklamalara yer verdi;

"ABD'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Filistinli sivillere yönelik şiddetine ilişkin sözleri hakkındaki açıklaması kesinlikle kabul edilemez. ABD'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Filistinli sivillere yönelik şiddetine ilişkin sözleri hakkındaki açıklaması

Cesur ve açık sözlü liderimizin alçakça bir anti-Semitizm suçlamasıyla mücadelesini lekeleme girişimi dehşet vericidir. Uluslararası dikkati İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçlardan başka yöne çevirmek korkakça bir ifadedir.

Başkanımız basitçe ABD yönetiminin İsrail'in genişleyen işgalinin ve apartheid rejiminin suç ortağı olduğuna işaret etti (ve yapmaya devam edecek). ABD'nin devam eden askeri desteği ve anlamlı BM Güvenlik Konseyi eyleminin önlenmesi sadece birkaç örnektir.

Haklı bir eleştiri olduğunda, İsrail ve müttefikleri, odağını işgal, şiddet, apartheid rejimi ve insanlığa karşı suçlardan uzaklaştırmak için anti-Semitizmi haykırıyor. Yorucu ve bayat ama bizi zalimlere seslenmekten alıkoymayacak."

'FİLİSTİNİN YANINDA OLACAĞIZ,

"Şu anki ABD yönetiminin sessizliği, suç ortaklığı ve hatta "meşru müdafaa" kisvesi altında İsrail'in eylemlerini teşvik etmesi savunulamaz. Liderimiz Erdoğan'ı anti-Semitizme bağlamaya çalışmak, suçluluk duygusunun açık bir belirtisidir.

Uluslararası topluma ve vicdanı açık olanları İsrail'in işgaline ve masum sivillere yönelik saldırılarına karşı koymaya çağırıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İsrail'i çağırmaya cesareti olmayanlar, şiddetin gerçek kışkırtıcılarıdır.

Bir apartheid rejiminin işgal altındaki topraklardaki masum insanlara baskı yapmasını sağlamak ve sonra geri dönüp onu söyleyenleri suçlamak ikiyüzlülüğün doruk noktasıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini yanlış tanıtma girişimlerini kategorik olarak reddediyoruz.

Müslümanları öldürmekten zevk aldığını ifade eden bir İsrail başbakanından bahsetmek antisemitizm değildir. Bazı İsrailli liderlerin zihniyetinin talihsiz bir gerçeği.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmüne karşı çıkarken, sürekli olarak Yahudi düşmanlığı, İslamofobi ve yabancı düşmanlığı çağrısında bulundu.

Filistin'in yanında olacağız. Adalet için ayakta kalacağız. İnsanlığın yanında olacağız." dedi

Sonraki Haber