Fatih Terim koronavirüse yakalandı, şimdi mutlu musunuz?

Hiçbir uyarıyı dikkate almayan, futboldan seyirciyi uzaklaştırarak koronavirüsün önüne geçeceğini düşünen, ille de futbol oynanacak diyen futbol federasyonuna soruyoruz: 'Ya Fatih Terim basın toplantısında gerçekleri dile getirmeseydi? Ligler halen oynanacak mıydı?'

Türk sporunu yönetenler, koronavirüs sınavında sınıfta kaldı... Seyircisiz de olsa maçları oynatarak sporcu, yönetici ve gazetecilerin sağlığını tehlikeye atan futbol, basketbol ve voleybol federasyonları erteleme kararını ancak 5 gün önce verebilmişti. Oldukça tartışılan bu süreçte, sporcular belirsizlikten memnun olmadıklarını belirtirken, “Bu şartlar altında maçlara çıkmak istemiyoruz” diyerek müsabakaların ertelenmesini istemişti. Geç alınan erteleme kararının ardından kamuoyu, “Zararın neresinden dönersek kârdır” mantığıyla hareket etti fakat bu gecikmenin bedeli futbolumuz için çok ağır oldu. 23 Mart günü, önce Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın koronavirüs testinin pozitif olduğu açıklandı, ardından teknik direktör Fatih Terim, koronavirüse yakalandığını belirtti. Galatasaray’ın tecrübeli hocası, sosyal medya hesabından, “Bugün yapılan test sonuçlarına göre koronavirüs sonucum pozitif çıkmıştır. Hastanede emin ellerdeyim. Merak etmeyin. En kısa zamanda haberleşmek üzere” açıklamasını yaptı. Terim’in bu açıklamasından sonra milyonlarca sporsever maçları ertelemeyen ve seyircisiz oynatan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’i istifaya davet etti ve “Mutlu musun Nihat Özdemir” yorumunu yaptı.

GAZETECİLERİN SAĞLIĞI TEHLİKEYE ATILDI

Şimdi herkes koronavirüsün Galatasaray takımında başka bir idareci ya da oyuncuya bulaşıp bulaşmadığını veya Galatasaray’ın ligde karşılaştığı Beşiktaş’ta da bu virüsün görülüp görülmediğini merak ediyor. Doğal olarak endişe hakim ancak bu noktada biz basın mensupları unutulmaktayız. Mücadeleyi takip etmek için Türk Telekom Stadı’na gelen onlarca gazeteci karşılaşmayı yan yana izledi, aynı kapalı alanda yemek yedi, aynı basın toplantısında Fatih Terim’i dinledi. Sadece bizim değil tüm basın mensuplarının can sağlığını tehlikeye atan futbol federasyonuna Aydınlık Gazetesi Spor Servisi olarak şu soruyu soruyoruz: “Neden bunca itiraza rağmen ligler tatil edilmedi ve bu maçlar oynandı?”

HAYATIMIZ SÖZ KONUSU’ DEMİŞTİ

Futbolseverleri şok eden haberler sonrası Fatih Terim’in Beşiktaş maçının ardından basın toplantısında yaptığı açıklamalar bir kez daha gündeme oturdu. Terim, derbinin bitiminden dakikalar sonra yaptığı toplantıda salgının yol açtığı tehlikeye dikkat çekmiş, virüsün yayılma hızı ile ilgili gerçekleri dile getirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Futbol insan hayatından önemli değil cümlesini, ana haberlerde, spor haberlerinde sürekli konuşuyorlar. Koronavirüs böyle bir şey. Bizi toplumun uyuşturucusu gibi kullanıyorsunuz, seyircili oynanan bir spor dalını seyircisiz ve risk altında oynatıyorsunuz. Beraberlikten, puan kaybından ayrı konuşuyorum. Ben, Türk futboluna net 50 senemi verdim. Bir grubun temsilcisiyim. Kimseyi kırmak, kimseyi üzmek niyetinde değilim. Ama doğruları da söyleyeceğim tabii ki. Demin de söyledim, bazıları söyleniyor, ben söylüyorum. Sağlığımız söz konusu, hayatımız söz konusu. Böyle bir illet var, bu bir gerçek. Hepimiz yardımcı olacağız, elimizden ne geliyorsa. Ama hani bizim hayatımız, oyuncuların hayatı, hatta basın mensupları. 850 kişi akrediteli? Diğer eklerle birlikte 1000 kişi. 1.5 metreden aşağı mesafemiz olmayacaktı hani?”

SPOR DÜNYASI TERİM İÇİN TEK YÜREK

Galatasaray futbol takımının teknik direktörü Fatih Terim’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması sonrasında Türk sporunun birçok payda deneyimli teknik direktör için geçmiş olsun dileklerini iletti. Başta Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere, Süper Lig ve TFF 1’inci Lig kulüpleri Fatih Terim için ortak paydada buluştu. Kulüplerin yanı sıra A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş de koronavirüs testinin pozitif çıktığın açıklayan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim için geçmiş olsun mesajı yayımladı. Milli takımlar sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Şenol Güneş, “Galatasaray Teknik Direktörü, kıymetli meslektaşım Fatih Terim’in koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıktığını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine acil şifalar diliyorum. İnşallah, en kısa zamanda görüşeceğiz” ifadelerini kullandı. Basketbol dünyasından da Fatih Terim’e destek geldi. NBA’de forma giyen milli gururumuz Cedi Osman, sosyal medya hesabından Terim’e desteklerini ifade ederken, Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman da koronavirüs testi pozitif çıkan Terim için geçmiş olsun mesajı yayımlayarak şunları kaydetti: “Bugüne kadar birçok zorluğu yenmiş, imkansız denilenleri başarmış Fatih hocamızın Kovid-19 hastalığının da üstesinden geleceğine eminim. Fatih hocam en kısa sürede iyileşecek ve Türk sporuna olan hizmetine kaldığı yerden devam edecek. Bunu ufak bir dinlenme olarak gör hocam, hepimizin sana çok ihtiyacı var. En kısa sürede sağlıklı bir şekilde aramıza dönmen dileğiyle...”

FIORENTINA TERİM’İ UNUTMADI

İtalya’nın Fiorentina Kulübü, koronavirüs testi pozitif çıkan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim için destek mesajı paylaştı. Fiorentina tarafından Fatih Terim’in sosyal medya üzerinden koronavirüse yakalandığını duyurduğu mesaja yapılan yorumda, “Forza Imperatore” (Haydi İmparator) ifadesi kullanıldı. Mesajda tecrübeli teknik direktörün Fiorentina formasıyla fotoğrafına da yer verildi. Fatih Terim, Galatasaray’da yaşadığı üst üste 4 lig şampiyonluğu ve bir UEFA Kupası zaferininin ardından 2000-2001 sezonunda Fiorentina’nın başına geçmişti. Öte yandan, Fatih Terim’in eski öğrencilerinden Faryd Mondragon, Didier Drogba, Wesley Sneijder, Felipe Melo ve Nuno Gomes gibi isimler de sosyal medya hesaplarından deneyimli çalıştırıcının bir an önce sağlığına kavuşması yönündeki temennilerini dile getirdi.

OLİMPİYATLAR ERTELENDi!

Ülkemizde liglerin geç ertelendiği yönündeki eleştiriler artarken, Uluslararası Olimpiyat Komitesi örnek bir karara imza attı. Bu yaz Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekletirilmesi planlanan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir yıl ertelendi. Japonya Babakan Abe Şinzo’nun, Olimpiyatların bir yıl ertelenmesine yönelik önerisi, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından incelendi ve Olimpiyatların bu yaz yapılmamasına karar verildi. Daha önce de 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası, bir yıl ertelenerek 2021 yazına alınmıştı.

Sonraki Haber