Faydalarını duyan çöpten çıkarıp toz haline getiriyor! Yemeklere bir kaşık eklenince adeta şifa saçıyor...

Mutfağımızdan hiç eksik olmayan yumurtanın lezzetini ve faydalarını herkes bilir. Peki yumurta kabuklarını birçok farklı alanda kullanarak fayda sağlayabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte yumurta kabuğunun asla inanamayacağınız faydaları...

Kahvaltının vazgeçilmezi, birçok yemeğin tamamlayıcısı ve vücut sağlığımızın en güvenilir destekçilerinden biri olan yumurtanın kabuğu da fayda doluymuş! Birçoğumuz yumurtanın içini kullandıktan sonra kabuklarını çöpe atıyoruz. Ancak her seferinde çöpe giden o kabuklar cilt bakımından temizliğe, dekorasyondan besin desteğine çok farklı alanlarda kullanılabiliyor. İster maskesini yapın ister saksısını, fakat yumurta kabuklarını sakın çöpe atmayın! 

YUMURTA KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

 Üç katmanı bulunan yumurta kabuklarının her bir katmanında ayrı bir vitamin deposu bulunuyor. En iç katman ilaç sanayisinde, orta katman vücut sağlığında ve en dış katman da mineral koruyucu olarak kullanılıyor. Yumurta kabuklarından faydalanmak için dikkat etmeniz gereken tek şey ise kabukları tamamen steril hale getirdiğinizden emin olmak.

Diş sağlığını koruyucu etkiye sahip

Yumurta kabuğu sahip olduğu yüksek kalsiyum oranı ile diş çürümelerine karşı en güçlü koruyucudur. Barındırdığı mineraller ile ağız kokusunun önüne geçen ve ağızda meydana gelen iltihaplanmaları engelleyen yumurta kabukları, güçlü ve parlak dişler için kaçırılmaz bir fırsat.

Cilt hücrelerini yenileyerek güçlendirir

Yumurta kabuğunda bulunan yüksek vitamin ve mineraller cilt için çok iyi bir koruyucu vazifesi üstleniyor. Ciltteki lekeleri azaltan ve daha beyaz bir cilt oluşumunu destekleyen yumurta kabuğu, renk dengeleyici bir özelliğe sahip. Yumurta kabuğu maskesi hazırlamak için sterilize edilmiş yumurta kabuklarını 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık yumurta akı ve 4-5 damla limon suyuyla karıştırarak cildinize uygulayın. Maskeyi yüzünüzde 10 dakika beklettikten sonra bol su ile durulayın. Sonuçlarına inanamayacaksınız.

Kemik yapısını güçlendirir

Yumurta kabuğunun en etkili fayda sağladığı konulardan biri kemik gelişimi ve sağlığı. Protein ve kalsiyum içeren yumurta kabuğu birçok ilaçta da kullanılıyor. Eğer kemik erimesi ya da eklem ağrısı gibi şikayetleriniz varsa bu doğal yöntemi mutlaka deneyin. Yumurta kabuklarını toz haline getirerek yemeklerinize serpiştirebilirsiniz.

Vücut için gerekli kalsiyumu sağlar

Özellikle gelişme çağında olan çocukların büyümek için en çok ihtiyaç duyduğu şey kalsiyum. Yumurta kabuğu vücut için gerekli kalsiyumu sağlayan en kuvvetli besinlerden biri. Yumurta kabuklarını toz haline getirdikten sonra çorba ve yemeklere ekleyerek tüketebilirsiniz.

Saçlar için besleyicidir

Daha sağlıklı ve hızlı uzayan saçlar istiyorsanız yumurta kabuklarını mutlaka değerlendirmelisiniz. Yumurta kabukları içeriğindeki vitaminler sayesinde saçlarını kökten uca kadar besler. Özellikle düzenli kullanımda çok etkili sonuçlar veren yumurta kabuğu maskesini hazırlamak ise çok kolay: Toz haline getirilmiş yumurta kabuklarına Hindistan cevizi yağı ilave edin. Ardından karışımın üzerine bir yumurta kırıp karıştırın. Duştan önce saçlarınıza uygulayın ve durulayın. Hepsi bu kadar!

YUMURTA KABUĞU TOZU NEDİR?

YUMURTA KABUĞU TOZU NE İŞE YARAR?

“Yumurta kabuğu tozu nasıl yapılır?” diye merak ediyorsanız çok kolay. Yumurta kabuklarını sterilize ettikten sonra rondodan geçirerek yumurta tozu elde edebilirsiniz. Bu işlemi yapmadan önce yumurta kabuklarını kaynatabilir veya fırınlayabilirsiniz. Temizlendiğinden emin olduğunuz yumurta kabuklarını ister toz hale getirerek isterseniz de bütün haliyle kullanabilirsiniz. Yumurta kabuğu tozunun faydalarını yemeklerin üzerine ekleyerek veya maske şeklinde sağlayabilirsiniz.

Sonraki Haber