Fener Zenit, Efes Münih karşısında

EUROLEAGUE'de üst sıralara tırmanmayı hedefleyen temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes, organizasyonun 14'üncü haftasında bu akşam önemli müsabakalara çıkacak.

FENERBAHÇE SERİ PEŞİNDE

Bu sezon geride kalan 13 maçta 4 galibiyet ve 9 mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe Beko, TSİ 20.00'de Rusya’nın St. Petersburg şehrinde Zenit'e konuk olacak. 14’üncü hafta öncesinde 15'inci basamakta yer alan sarı-lacivertliler, Zenit'i mağlup ederek galibiyet serisi başlatmayı hedefleyecek. Başantrenör Aleksandar Djordjevic yönetimindeki Sarı Kanaryalar, geçen hafta sahasında Monaco'yu son bölümdeki etkili oyunla 96-86 yenmişti. Temsilcimizin rakibi Zenit ise bu sezon EuroLeague'de 8 galibiyet elde ederken 5 maçta mağlup oldu ve haftaya 5'inci sırada giriş yaptı. İspanyol başantrenör Xavi Pascual yönetimindeki mavi-beyazlılar, geçen sezon olduğu gibi bu yıl da play-off yapma amacında. Fenerbahçe Beko, rakibi ile daha önce EuroLeague’de oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.

EFES İLK 8'DEN UZAKLAŞMAK İSTEMİYOR

EuroLeague'in son şampiyonu Anadolu Efes, bu akşam TSİ 21.45'te Alman ekibi Bayern Münih ile galibiyet mücadelesi verecek. Başantrenör Ergin Ataman idaresindeki lacivert-beyazlı temsilcimiz, 2021-2022 sezonunda EuroLeague'de bugüne dek 6 galibiyet ve 7 mağlubiyet yaşadı, haftaya 10'uncu sırada girdi. Geçen hafta tartışmalı hakem kararlarıyla Barcelona'ya 95-93 kaybeden Efes, Münih'i yenip ilk 8 sıra içerisine dahil olmak isteyecek.

Temsilcimizin rakibi Bayern Münih ise İtalyan başantrenör Andrea Trinchieri idaresinde düşük bütçesine karşın oyun karakterini oturtmuş durumda. Alman ekibi, 6 galibiyet ve 7 mağlubiyet ile 11'inci basamakta bulunuyor. Anadolu Efes, Avrupa kupalarında bugüne kadar Bayern Münih ile oynadığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet yaşadı.

Sonraki Haber