Fenerbahçe Beko Monaco deplasmanında

EUROLEAGUE'DEKİ temsilcimiz Fenerbahçe Beko, dev organizasyonun 27'nci haftasında bu akşam Fransız ekibi Monaco ile karşı karşıya gelecek. Gaston Medecin Spor Salonu'nda oynanacak kritik müsabaka TSİ 22.00'de başlayacak ve beIN Sports Haber kanalından şifresiz olarak ekranlara getirilecek.

Geçen ay hızla artan Kovid-19 vakaları nedeniyle sarı-lacivertli temsilcimizin 4 maçı eksik. Bu sezon şimdiye dek 22 müsabakaya çıkan sarı-lacivertliler, 12 galibiyet ve 10 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe Beko, haftaya 9'uncu sırada girdi. Monaco'nun ise eksik maçı bulunmuyor. Kırmızı-beyazlı ekip, 26 maçta 13'er galibiyet ve mağlubiyet aldı. Monaco, EuroLeague'de haftaya 8'inci basamakta giriş yaptı.

FENERBAHÇE SON DÖNEMİN EN FORMDA TAKIMI

Sırp başantrenör Aleksandar Djordjevic yönetimindeki Fenerbahçe Beko, EuroLeague'de son haftalarda oynadığı mücadeleci basketbolla dikkatleri çekiyor. Sezona kötü başlasa da son 2 ay içerisinde toparlanmayı başaran ve savunmacı bir ekip hüviyeti kazanan temsilcimiz, peş peşe galibiyetler alarak alt sıralardan üst basamaklara tırmandı. Sert savunması sayesinde rakiplerinin hücumda ritim bulmasına engel olan Fenerbahçe, EuroLeague'de oynadığı son 5 maçı da galip tamamlamayı başardı. Sarı Kanaryalar bu süreçte sırasıyla Olympiakos, Zalgiris Kaunas, ASVEL, Olimpia Milan ve Real Madrid'i sahadan eli boş gönderdi.

İki ekip arasında sezonun ilk yarısında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan maçı Fenerbahçe Beko 96-86 kazanmıştı. Temsilcimiz bu akşam kazanması durumunda hem galibiyet serisini sürdürecek, hem de puan tablosunda olası bir eşitlik durumunda Monaco'ya ikili averaj üstünlüğü kuracak.

DE COLO VE BARTHEL DÖNÜYOR

Play-off yolunda bu gece Monaco ile çok önemli bir maça çıkacak Fenerbahçe Beko'da sakatlıklarını atlatan yıldız şutör Nando de Colo ile uzun forvet Danilo Barthel müsabakada forma giyebilecek. Takımla çalışmalara başlayan Marial Shayok ve Jan Vesely'nin durumuna ise maç saatinde karar verilecek. Temsilcimizde dizinden sakatlığı bulunan Pierria Henry ile milli takım maçlarında yer alacak Melih Mahmutoğlu, Metecan Birsen ve Ahmet Düverioğlu ise Monaco karşısında görev yapamayacak. Hafta içinde babasını yitiren Şehmus Hazer, önemli bir fedakarlık yaparak sarı-lacivertli ekibin maç kadrosunda yer aldı.

‘YÜKSEK TEMPOYA

HAZIR OLMALIYIZ’

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Aleksandar Djordjevic, Monaco karşısında zorlu bir maç oynayacaklarını ifade etti. Sarı-lacivertlilerin resmi internet sitesinde görüşlerine yer verilen tecrübeli basketbol adamı, şunları kaydetti: “Çok özel bir maç olacak. Sertliğe ve yüksek tempoya hazır olmamız gerek. Maçın ritmini kontrol etmeli ve onların fiziksel oyununa cevap verebilmeliyiz. Elbette maçın en önemli anahtarlarından biri ribauntları kontrol edebilmek olacak.

“Rakibimizde bireysel anlamda çok yetenekli isimler var ve Mike James bunların başında geliyor. Son oynadıkları Kazan maçında da neler yapabildiğini bir kez daha kanıtladı. Özellikle zor anlarda sorumluluk alıyor ve liderliğiyle ön plana çıkıyor. Savunma performansımızı normalin de üstüne çıkarabilmemiz gerekiyor. Oyuncularımdan bu maçın önemini ve içinde bulunduğumuz durumun anlamını kavrayarak, her zaman olduğu gibi sonuna dek mücadele etmelerini bekliyorum. Bazı oyuncularımız takıma döndü ve idmanların bir kısmına katıldı. Maç gününde hangi isimlerin bize birkaç dakika da olsa katkı sağlayabileceğini göreceğiz. Bu karşılaşmayı kazanabilmek için her oyuncumuzdan gelecek katkı bizim için önemli olacak.”

TAKVİMDE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

RUSYA ile Ukrayna arasındaki gerilim, spor dünyasını da etkiliyor. Avrupa basketbolunun en saygın organizasyonu EuroLeague’de iki Rus ekibi CSKA Moskova ve Zenit St. Petersburg’un iç saha maçlarının akıbeti merak konusu olurken, EuroLeague yönetiminden yapılan açıklamada maç takviminde “şimdilik” bir değişim yapılmayacağı belirtildi. Açıklamada, 18 takımın yetkililerinin olası değişikliklere karşın bugün bir araya geleceği de aktarıldı.

Sonraki Haber