Ferahlatan kokuları tüm mutfağı sarsın! Limonlu vanilyalı kurabiye tarifi...

Mis kokulu limon kabukları, çıtır çıtır ve enfes kurabiyeyi çok seveceksiniz! Çay saatlerinizi şölene çevirecek limonlu kurabiye ağızda dağıldığı için misafirlerinizin dikkatini çekecek. Peki limonlu kurabiye nasıl yapılır?

LİMONLU VANİLYALI KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

150 gram tereyağı(eritilmiş, ılık)
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet limon kabuğu rendesi
6 damla limonun suyu
1,5 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
2,5 - 3 su bardağı un

LİMONLU VANİLYALI KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Hamuru hazırlarken un miktarı eksik kalırsa ilave edebilirsiniz. Kabartma tozu yerine 1,5 çay kaşığı karbonat ve birkaç damla limon kullanabilirsiniz. 1 tepsi 6 porsiyon olarak hesasaplanmıştır.

LİMONLU VANİLYALI KURABİYE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Kurabiyelerinizi fırında çok fazla pişirmemeye özen gösterin. Renkleri hafif döndüğünde fırından alın ve fırınınızı fansız programda çalıştırın.

LİMONLU VANİLYALI KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağını kısık ateşte eritin ve oda sıcaklığında birkaç dakika dinlendirin. Erimiş tereyağı ve yumurtayı bir kabın içine alın. Hafifçe çırpın.

İçine pudra şekerini ilave edin ve karıştırın.

Ardından limon kabuğu rendesini, birkaç damla limon suyunu ve vanilini ekleyin.

Kabartma tozu, tuz ve unu eleyerek ilave edin. Karıştırarak homojen bir kurabiye hamuru elde edin.

Hamuru streç film ile sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin.

Çıkan hamuru iki yağlı kağıdın arasına alın. 1 - 1,5 cm kalığında olacak şekilde açın.

Yuvarlak şekiller çıkararak yağlı kağıdın üzerine aktarın.

180 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika kadar pişirin. Renkleri hafif dönmeye başladığında fırından alın ve oda sıcaklığında dinlendirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirin.

Dinlendikten sonra afiyetle tüketin.

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber