FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in çantası açıldı, vekaletnamesi ortaya çıktı!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından, eşyalarının bulunduğu bavul ve çantadan çıkanlar açıklandı. Kitap telif hakları bir vakfa bırakılırken, kefen parası olarak ayrılan 2 bin dolar ve çeyrek altınlar dikkat çekti.

ABD'de, 20 Ekim günü ölen FETÖ lideri Fetullah Gülen’e ait bavul ve çantadan çıkanlar açıklandı. Gülen'in ölümü ardından örgüt içinde para ve taht kavgası başlarken, vekaletnamesi de ortaya çıktı.

Gülen'e ait bir bavul ve çantanın, 26 Ekim'de Gülen'in kardeşleri Fazilet Korucuk ve Mesih Gülen ile Adem Kalaç, Ahmet Kurucan, Cevdet Türkyolu, Kemal Gülen, Muhammed Yeşilyurt, Numan Yiğit ve Abdullah Aymaz tarafından açıldığı belirtildi.

İŞTE GÜLEN'İN BAVULUNUN İÇİNDEN ÇIKANLAR

Odatv'nin haberine göre Gülen'in beyaz bavulu içinden; seccade, gömlek, çamaşır, havlu, mendil gibi kişisel eşyaların yanı sıra kimlik kartı ve bazı sağlık belgeleri,

kahverengi çantadan; çorap, mendil, iğne-iplik kutusu, kalem, kibrit, oturum işlemleri ile ilgili belgeler, süresiz oturum kartı, haklarını 'Cascade Trust'a devreden bir vekaletname, 20 bin 20 dolar (687 bin TL), 12 bin 640 dolar (434 bin TL) değerinde çeyrek altın,

takım elbiseden; kefen parası olarak ayrıldığı belirtilen 2 bin dolar (69 bin TL), cüzdan, aynı cüzdan içinde Osmanlıca yazılmış ve bazı borçlarının ödenmesi istenen vasiyet, iki adet Cevşen, bir adet köstekli saat, Said Nursi'nin verdiği iki adet 25 kuruşluk tayinat ile bir adet Osmanlı lirası çıktı.

GÜLEN'İN ÇANTASINDAN VEKALETNAME ÇIKTI

Çantadan Gülen'in kitaplarının telif haklarını "Cascade Trust" isimli bir vakfa devrettiğine dair bir vekaletname çıktığı kaydedildi. Vakfın kuruluş amacının ise "Gülen'in fikirlerini inceleyen, uygulayan eğitim kuruluşlarına dağıtılmasını yönlendirmek" olduğu ifade edildi.

Söz konusu gelirlerin de Gülen'e hizmet eden derneklere dağıtılması istendi. 1960'lı yıllarda vasiyetin Osmanlıca yazıldığı görülürken Gülen'in evin içinde yer alan kırmızı battaniye dışındaki tüm eşyalarının ismi bilinmeyen kişilere verilmesini istediği belirtildi.

Metinde şu ifadeler yer aldı;

"Vefat ettiğim yerde beni tanıyanlardan ricalarım aşağıda tespit edilmiştir. Ayrıca evimde bana ait olup-olmayan şeyler de teker teker gösterilmiştir:
Evvelen: Eski dernek ve yeni dernekte hizmetim esnasında dikkatime rağmen bir kısım haklar çiğnenmiş olabileceği mülahazasıyla 300 lira kadar onlara teberru edilmesi.

2-Cüzdanımdaki paralardan, en aşağı bezden bir kefen alınıp diğerlerinin sevab beklemeden tasadduk edilmesi.

3-Sıkıştığım bir anda Erzurum'daki (...) 3.000 lira bir, 500 lira bir yardımda bulunmuştu; o para karşılığı kendisinde olmayan bendeki kitaplardan kendisine verilmesi.

4-(...)'dan 2.000 lira almıştım. Ödeyemediğim için zekatına saymıştı ama ben vicdanen rahat edemedim. 966 senesi hesabıyla verdiği para kadar ona kitap bırakılması.

5-Dolaplardaki elbiselerim, keza yataklar, hepsi talebelere teberru edilmesi. Esasen düz kırmızı battaniyenin dışındaki herşey hizmetim zannı cihetiyle oturduğum yere alındığı için istisnasız hepsinin aşağıdaki zatlara teslimi: Teyp ve radyo, bantlar hepsi dernek talebelerinden (...) ve (...)'ye verilmesi, her iki tahta kitaplık, keza aşağıdaki arkadaşlara teslimi.

6-Küçük dolabın gözünde kime ait olduğu yazılı olan kitapların da sahiplerine verilmesi, şayet kitaplıklarda emanet para çıkarsa o da aşağıda isimleri yazılı zatlara verilmesi.

7-Erzurum'da 958 senesi Kurşunlu caminin kurşunlarını döken ustaya 20 lira o günkü hesaba göre vereceğim vardır. Arandı, bulunamadı, yolu bulunup ödenmesi. Bir 75 lira da yine bir talebe arkadaştan almıştım. İsmini unuttum. İhtimal, verdiğim kimselere ödedim fakat rahat değilim!

Evin içindeki halılar, kilimler ve sair döşemeler, buzdolabı, çamaşır makinası hepsi istisnasız şu isimlerdeki arkadaşlara teslim edilecektir: (...), (...), (...), (...), (...)

Bu vasiyetname bir sureti odadaki elbiselerimden bir ceketin cebindedir.

M. Fethullah"

Sonraki Haber