FETÖ imamının görüntüleri servis edildi
İstanbul Bakırköy’de yakalanan FETÖ mahrem imamı Bedirhan Önem’in gözaltına alınma görüntüleri servis edildi. Aydınlık’ın ısrarlı yayınlarla süreci takip etmesi, basın organlarında ‘Gazetecilik örneği’ olarak duyuruldu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon ile Bakırköy’de yakalanarak Metris Cezaevi’ne konan FETÖ’nün mahrem imamı Bedirhan Önem’in gözaltına alınma görüntüleri servis edildi. Aydınlık’ın ısrarlı yayınları Türk basınına ‘Gazetecilik örneği’ olarak yansıdı. Güngören’de bir evde yaşadığı saptanan FETÖ üyesi, Güngören’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bedirhan Önem’in yakalanma görüntüleri basında yer buldu.
Şırnak Üniversitesindeki FETÖ yapılanmasının başında bulunan, örgüt içinde “Sadık” kod adıyla bilinen Önem, FETÖ’nün MOLLALAR ekibinde yer alıyordu. Örgüt içinde yönetici konumunda olmasına rağmen "FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası alan Önem, Aydınlık’ın dört yıl boyunca ısrarlı yayınlarla Şırnak Üniversitesindeki FETÖ faaliyetlerini ortaya çıkarması üzerine, Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel’i de ölümle tehdit etmişti.
Önem, örgütün “renklenme” stratejisi gereği diğer tarikat ve cemaatlerin içine sızma faaliyetini de yürütüyordu. Bedirhan Önem’in devlet içindeki FETÖ bağlantılı isimler, YÖK ve AK Parti’nin yerel liderlerince korunmasına karşın Vatan Partisi’nin yaptığı açıklamalar ve Aydınlık’ın ısrarlı yayınları, koruyan isimlerin geri çekilmesini sağladı.
CEZA ALMASINA RAĞMEN GÖREVLERİNE DEVAM ETTİ
Aydınlık’ın 16 Temmuz 2019’da “FETÖ’nün mahrem imamı hala görevde!” başlığıyla yaptığı haberde Önem’in Şırnak Üniversitesindeki faaliyetlerini açığa çıkarmasının ardından, bir dönem Fetullah Gülen’in en yakın isimlerinden biri olan Nurettin Veren de Menderes Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak Önem’in örgüt içindeki yönetici konumu ve Adil Öksüz ile olan ilişkisi hakkında bilgi vermişti. Emniyet, Bedirhan Önem’in 8 farklı mahrem imam ile sayısız defa telefon görüşmesi yaptığını tespit etmişti. Önem’in Şırnak Üniversitesi Personel Daire Başkanı Osman Köse ile olan para transferleri de tespit edildi. Osman Köse’nin adı iddianamede geçmesine ve ilişkisi Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ile tespit edilmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Bedirhan Önem ise bu süreçte açığa alınmak yerine yeni görevler almıştı. Mahkeme kararına rağmen Şırnak Üniversitesi yönetimi Önem’i ‘Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi İlk Derece Amirlik Eğitimi Emniyet Mensubu Öğrenci Adayı Yazılı Sınavı’nda salon sorumlusu olarak görevlendirmişti.
‘GAZETECİLİK ÖRNEĞİ’
Yeni Şafak, Sabah ve Milliyet gazetelerinde “FETÖ üyeliğinden aranan Şırnak Üniversitesi özel kalem müdürü yakalandı” başlığıyla haber olurken Oda TV sitesi de “Gazetecilik örneği.. Beş yıl haber takip yaptılar: Yakalattılar” başlığıyla Aydınlık’ın ısrarlı yayınlarına dikkat çekti.
‘FETÖ VARİ YAPILARA SIZARAK KORUNUYORLAR’
FETÖ üzerine çalışmalarıyla bilinen ve “Vaizlikten Teröristliğe Bir İhanetin Portresi” kitabıyla örgütün tarihi üzerinde kapsamlı çalışması bulunun eski Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile FETÖ’cülerin FETÖ vari yapılar içine gizlenerek korunmaya çalışıldığını vurguladı. Gür’ün paylaşımında şu ifadeler yer aldı:
“Maalesef FETÖ ile mücadele zaman geçtikçe önemini kaybetmeye başladı. FETÖ vari yapılar içerisine yerleşen FETÖ elemanları vasıtasıyla FETÖ’cüler korunmaya alınıp aklanmaya çalışılıyor. Gerçekten mücadele edenler de sürekli hedef gösteriliyor. Kitabımızda da bu duruma detaylı yer vermiştik ve her geçen gün haklılığımız ortaya çıkıyor. Temel problem, renklenmiş FETÖ vari yapıların FETÖ’nün bıraktığı boşluğu doldurmaya çalışırken FETÖ taktiklerini kullanmalarıdır. Ancak her şeye rağmen sizin gibi aktif mücadeleye destek verenler de yok değil. Kimin ne yaptığı mazeretine sığınmadan bizler aktif mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”