FETÖ Nijerya’ya yığınak yapmaya başladı

Orta Asya imamını Nijerya’ya gönderen FETÖ şimdi de Nijerya’ya büyük bir yatırım yaptı. Afrika’nın ‘en büyük’ su kuyusu projesini faaliyete geçiren örgüt, sözde yardım kampanyası adı altında buradaki etkisini sürdürüyor. Nijerya, Afrika’daki FETÖ okullarının kapatılmadığı ülkelerden biri

Almanya’daki FETÖ’cüler “yardım kampanyası” kılıfıyla Nijerya çıkarması yaptı. Örgütün Köln’deki yapılanmasında yer alan şahıslar, Afrika’nın en büyük su kuyusunun açılışını yaptı.

FETÖ’nün yayın organı “Hizmetten” haber sitesinde, su kuyusunun açılışı şu ifadelerle duyuruldu:

“Yobe eyaletindeki Gashua federal üniversitesi kampüsünde inşa edilen ve 88 musluğu ile Afrika’nın en büyüğü olma özelliği taşıyan su kuyusu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Hilal mimarisiyle dikkat çeken ve 18 bin litre su kapasitesine sahip olan kuyu, yaklaşık 15 bin üniversite öğrencisinin yanı sıra çevredeki halkın su ihtiyacını karşılamayı amaçlıyor.”

NİJERYA’DA SU KUYUSU 150 PROJESİ

Etkinlikte Gashua Federal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Maimuna Waziri ve üniversitenin bazı akademisyenlerinin yer alması da dikkat çekti.

FETÖ mensupları daha önce Nijerya’nın farklı bölgelerinde 150’ye yakın su kuyusu açmıştı. Örgüt üyeleri, son gidişlerinde toplam 14 yeni kuyuyu daha açtı.

Örgütün Afrika ülkelerindeki okulları, Türkiye’nin girişimleriyle 2016’dan itibaren ya kapatıldı ya da farklı kurumların bünyesine geçti. Ancak Nijerya’daki 20 FETÖ okulu, Türkiye’nin tüm taleplerine rağmen okulların Nijerya yasalarını çiğnemediği gerekçesiyle reddedildi.

Örgütün ayrıca Güney Afrika’daki okulları da varlığını koruyor.

Dönemin Nijerya Büyükelçisi Hakan Çakıl, FETÖ’cülerin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkede Türkiye aleyhine propaganda yaptığını belirtmişti.

2021’de Nijerya’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FETÖ, Boko Haram, El Kaide, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı hiçbir ayrım gözetmeden daha etkin mücadele etme hususunda mutabık kaldık.” demişti.

ORTA ASYA İMAMINI NİJERYA’YA ATADILAR

Öte yandan FETÖ, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından sözde Orta Asya imamı Mehmet Mesut Ata’yı Nijerya gönderdi. 1993’ten beri çok sayıda Orta Asya’da ülkesinde örgüt adına faaliyet yürüten Ata’nın Nijerya’da görevlendirilmesi dikkat çekmişti.

1993-1998 yılları arasında Fetullah Gülen’in talimatıyla Özbekistan’da örgüt yöneticiliği yapmıştı.

1998-2004 yılları arasında Azerbaycan'da FETÖ'ye hizmet eden Ata, 2004 yılında Tacikistan'a gönderildi ve 2011’e kadar burada kaldı.

2011-2018 yılları arasında FETÖ'nün Kazakistan imamlığını yapan Mehmet Mesut Ata, 2018’de İngiltere'ye taşındı.

Orhan İnandı’nın MİT tarafından yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin ardından örgütün sözde Orta Asya sorumlusu olan Ata hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunuyor.

FETÖ’nün mesajlaşma uygulaması Bylock’un kullancısı olan ve Türkiye’deki tüm mal varlığı dondurulan Ata, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan aranıyor.

FETÖ hükümlüsü Enver Altaylı’nın, 2014’te Kazakistan’da bir restoranda FETÖ yöneticileriyle buluşmasında Mehmet Mesut Ata da yer almıştı.

Sonraki Haber