FETÖ'de 2 isim arasında güç savaşları

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüyle birlikte örgüt içinde var olan kavgalar artık göz önünde yaşanmaya başladı. Gülen'den sonra örgütün başına geçme kavgasında Mustafa Özcan ile Abdullah Aymaz'ın öne çıktığı belirtildi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından örgütün sahip olduğu güç ve parayı yönetmek isteyenlerin kavgasının büyüdüğü aktarıldı. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Fetullah Gülen'den sonra örgütün başına geçme kavgasında Mustafa Özcan ve Abdullah Aymaz ismi öne çıkıyor.

Mustafa Özcan, örgütün ABD ayağını yöneten, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya’daki çiftlikte hep yanında olan bir isim olarak biliniyor. Örgütün parasının kontrolü de Mustafa Özcan ile birlikte “Uzun Cevdet” lakaplı Cevdet Türkyolu'nda.

Fetullah Gülen'i de ölene kadar bu iki ismin kontrol ettiği kaydedildi. Örgütte Mustafa Özcan'ı destekleyenler arasında Cevdet Türkyolu'nun yanı sıra İsmet Aksoy, Naci Tosun, Muhammed Çetin, Ekrem Dumanlı ve Adem Kalaç da yer alıyor. Bu kişilerin tamamının örgütteki rahatlarının bozulmasından korktuğu belirtiliyor.

MUSTAFA ÖZCAN'A YAKIN İSİMLER

Mustafa Özcan'ın tam bir “misyon adamı” olduğu, çarkın dönmesi için işleyişin bozulmaması şartıyla her türlü tavizi verebileceği, örgüt içinde etki alanı geniş olduğu, "Hizmet için gerekirse şeytanla bile istişare ederim" dediği ifade ediliyor.

İsmet Aksoy, örgütün kasası olarak bilinirken para konularında hassasiyeti ile dikkat çekiyor. Naci Tosun ise Mustafa Özcan'ın Kaynak Holdingi devrettiği isim. Örgütten tek başına bir etki sağlayamadığı bu nedenle mevcut sistemi desteklemeyi tercih ettiği bildiriliyor.

Muhammed Çetin, Özcan'ın etkisiyle bir dönem siyasete merak salmıştı. Güç ve kudret sahibi olmaktan hoşlandığı kaydedilen Çetin'in Mustafa Özcan ve Ekrem Dumanlı ile yakın ilişkileri var. Cevdet Türkyolu'nun bacanağı olan Âdem Kalaç'ın damatlar içinde en büyük güce sahip olan kişi olduğu bildiriliyor.

Özcan'ı destekleyen isimlerden olan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da örgütün yeni ahi heyeti içinde yer alıyor. Özcan'a yakın bu isimlerin tamamının FETÖ’nün yeni İcra Heyeti’ne seçilmiş isimler olduğu ifade edildi.

ÖRGÜTÜN ABDULLAH AYMAZ KANADI

Örgütte liderliğe gelmek isteyen bir diğer isim olan Abdullah Aymaz da örgütün Almanya ayağını yönetiyor. Örgütün Avrupa tarafının en güçlü isimlerinden olan Aymaz'ı destekleyen grupta ise Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Talip Büyük, İsmail Cingöz, Hüseyin Karakuş ve Bilal Karaduman yer alıyor. Bu isimlerden yalnızca Talip Büyük örgütün yeni İcra Heyeti’nde yer alıyor.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Aymaz, yüksek egolu, kulis konusunda uzman, herkese farklı konuşabilen birisi olarak biliniyor. Aymaz'ın zayıf yönleri arasında ise net olmayışı ve paranoyak mizacı yer alıyor. Mustafa Yeşil'in, tabanda kredisi düşük, hırslı ve kural tanımaz olarak bilindiği, Ali Ursavaş'ın da 2015 sürecindeki atamalarda oynadığı rol nedeniyle çok eleştirildiği kaydedildi.

Talip Büyük'ün ise İngiltere'de örgütün parasını fon ve emlak piyasasında çalıştırdığı biliniyor. Aymaz'ın önemli adamlarından olan Hüseyin Karakuş örgütün Almanya imamı, Bilal Karaduman da Birleşik Krallık imamı.

Sonraki Haber