FETÖ’nün TSK’ya sızma şifresi ortaya çıktı: '8-9-0-7 itirafı'

Ankara'da FETÖ'nün TSK'ya sızma yöntemleri, gözaltına alınan bir askeri doktorun itiraflarıyla deşifre oldu. İtirafçı, FETÖ'nün sağlık kurulunda yapılan alımlarda öğrenci belgelerindeki barkod numaralarının belirli bir sisteme göre ayarlandığını ve bu sayede FETÖ'nün TSK'ya sızabildiğini açıkladı.

FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgüt üyesi olduğu belirlenen kapatılan Gülhane Tıp Akademisi doktorlarından Ömer T. gözaltına alındı.

YAKALANDI İTİRAFÇI OLDU

43 yaşındaki örgüt üyesi, 1995 yılında örgüt üyeleriyle tanıştıktan sonra FETÖ'nün mahrem yapılanmasına katıldığını belirterek etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istedi.

Sabah Gazetesi'nden Halit Turan'ın haberine göre; Ömer T.'nin itiraflarında FETÖ'nün TSK'ya nasıl eleman kazandırdığının ayrıntıları da ortaya çıktı. Ömer T.'nin itirafları şöyle:

"TSK imamımız bana askeri okullara sakıncalı kişilerin girmemesi için yardımcı olup olamayacağımı sordu. Bende riske girmek istemeyeceğimi söyledim. Sami kod adlı örgüt üyesi, riskli olmadığını durumu ayarladıklarını, öğrenci tanıma kartın üst kısmında kare kod sistemi kurduklarını daha sonra bu kare kodun yırtılıp atılacağı şeklinde olduğunu söyledi. Öğrenci sınav giriş kağıdında üst sağ kısmında barkod ve üzerinde rakamların bulunduğu bölümde, rakamların son üç hanesinin toplamının son rakamına göre kişi kategorisi yapıldığını ve bu üç rakamın toplamında 8-9-0-7 numarası olanların FETÖ üyesi kişiler olduğu, 5-6 olanların ise örgüt içerisinde olmayan kişiler olduğu belirtildi. Sınava girecek öğrencilerin tanınma şeklini söyledi."

Sonraki Haber