Fettuccine makarna tarifi: İtalyan mutfağından gelen enfes lezzet fettuccine makarna nasıl yapılır?

Makarnanın her halini birçoğumuz çok seviyoruzdur. Peki eşsiz kremasıyla ve yanında mantar ile harmanlanmasıyla, bu lezzeti hiç denediniz mi? İşte tam kıvamında fettucini alfredo makarna tarifi...


Tavuk, mantar ve krema lezzetini kendinde toplayan fettucini alfredo, sıcak sıcak servis edildiğinde sarımsak ve fesleğen kokusu ile diyet bozdurur. Yapımı için de çok fazla uğraşmaya gerek yok! Sadece 25 dakika yeter de artar bile. Tam bir keyif yemeği olan bu tarif, makarnaya boyut atlatıyor, doyuruculuğu ve lezzetiyle de tüm gönülleri fethediyor.

FETTUCİNİ ALFREDO TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 paket fettucine makarna
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram mantar
  • 300 gram tavuk göğsü
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı krema
  • 1/4 demet fesleğen
  • 1/2 su bardağır endelenmiş parmesan peyniri
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

FETTUCİNİ ALFREDO TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Sosu kısık ateşte kaynatmaya dikkat edin.

FETTUCİNİ ALFREDO TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Makarnaları al dente seviyesinde haşlamanızı öneririz.

FETTUCİNİ ALFREDO TARİFİ NASIL YAPILIR?

Makarnanın sosu için; geniş bir tavada 2'şer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.

200 gram dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.

Mantarlar sotelendikten sonra 300 gram jülyen doğranmış tavukları ilave edin ve sotelemeye devam edin.3 diş ezilmiş sarımsak ile tavuk ve mantarları tatlandırın.

1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi de ilave edin. Ardından 1 su bardağı krema, yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ve bir avuç doğranmış taze fesleğeni de ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.

Ayrı bir tencerede suyu haşlayın ve içerisine bir tatlı kaşığı tuz ve makarnayı ekleyip 8 dakika kadar haşlamaya bırakın.

Haşlanan makarnanın suyunu süzün ve durulamadan sos tenceresine alın. Sos ile birlikte yaklaşık 5 dakika kadar pişen makarnayı, rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla servis edin.

Afiyet olsun!

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber