Fezlekeler davaya dönüşebilir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı kalkacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çeşitli suçlardan hazırlanmış 28 fezlekenin savcılıklar tarafından iddianameye dönüştürülebileceğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde, Cumhurbaşkanı adayı olduğu milletvekili adayı olmamıştı. Bu nedenle yeni dönemde milletvekili olmayan Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığı kalkacak.

Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kalkmasıyla birlikte hakkında daha önce hazırlanan fezlekeler de raftan inecek. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, dokunulmazlığı kalkacak olan Kılıçdaroğlu'nun durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletvekilleri 2 Haziran’da yemin edecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı sona erdi. Hakkında düzenlenmiş fezlekeler Anayasa ve Adalet Komisyonu raflarında bekliyor. Cumhuriyet başsavcılıkları, hakaret, tehdit, iftira, suç ve suçluyu övmek, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, terör örgütü propagandası gibi çeşitli suçlardan hazırlanmış 28 adet fezlekeyi iddianameye dönüştürerek kamu davası açabilir. Daha önce açılmış ancak dokunulmazlık nedeniyle durdurulan davalar kaldığı yerden devam eder." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber