Fidan ve Şoygu görüştü! Tahıl Anlaşması devam edecek mi?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüştü. Görüşmede, tahıl anlaşması ve Suriye'deki ortak çalışma ele alındı.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu görüşmeyle ilgili açıklama yaptı. Şoygu, Tahıl Anlaşması’nın Rusya’nın kabahati nedeniyle askıya alınmadığını, Rusya’ya vaat edilenlerin yerine getirilmesi durumunda anlaşmanın uzatılacağını söyledi:

“Bugün bu anlaşma, Rusya'nın kabahati nedeniyle askıya alınmadı. Bizim burada söyleyebileceğimiz tek şey, eğer Rusya'ya vaat edilen her şey yerine getirilirse, anlaşmanın uzatılacağıdır. Fakat bunu yapmanın yeni koridorlar, yeni kara güzergahları oluşturmaktan daha zor olduğu görülüyor”

SURİYE MESELESİ

Görüşmede Suriye’deki durumun da ele alındığını belirten Şoygu, “Demek istediğim, Suriye'deki çalışmayla ilgili meseleler ve sizinle birlikte başlattığımız, bizim yer aldığımız ve daha sonra İranlı meslektaşlarımızın dahil olduğu Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri normalleştirme projesi. Bu, Türkiye ve Suriye'nin, ayrıca Rusya'nın tarihinde savunma bakanlarının, istihbarat başkanlarının çok pratik, çok dünyevi ve beşeri sorunları çözmek için bir araya geldiği ilk görüşmelerdi” dedi.

Sonraki Haber