Filistin bahanesiyle Çin düşmanlığı

Türkiye ile Çin arasındaki iyi ilişkileri hedef alan sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılarının yeni 'aracı' Filistin oldu. İsrail’in Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya saldırmasına tüm dünyada tepkiler gelirken, ayrılıkçılar meseleyi kendileri için kullanıyor.

Özellikle de ayrılıkçıların elebaşı Seyit Tümtürk, Cumhur İttifakı’nın sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılığına karşı tavır ve söylemlerini hedef aldı. TBMM’de grubu bulunan beş partinin İsrail’in operasyonlarını kınayan bildirisine vurgu yapan Tümtürk, Çin’i soykırım yapmakla suçlayan bir bildiri de çıkartılmasını talep etti.

CUMHUR İTTİFAKI'NA İTHAM

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda ‘Hayalimdeki Çin’ konulu yarışma düzenlediğini söyleyen Tümtürk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Milletvekili Olcay Kılavuz, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gibi isimlerin tivitlerini alıntılayarak şunları yazdı:

“Cumhur İttifakı'na: Gazze'de öldürülenler insandır da, Müslümandır da, Doğu Türkistan'da katledilenler serçe midirler?

“Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur. Cemil Meriç. (Bu söz özellikle Filistin’e ağlayıp Doğu Türkistan’daki Çin soykırımına karşı susan siyasiler için)

“Filistin’e verilen desteğe hiç itirazımız yok. Bizim yanlış bulduğumuz, aynı soykırımın yaşandığı Doğu Türkistan’a çıtımız çıkmazken bir de utanmadan MEB’in Çinli bir vakıfla tüm Türkiye’deki okullarda Çin hayal ediyorum yarışması düzenleyip riyakarca Filistin’e sela okunmasına.

“Yüce Meclisimize ve siyasi partilerimize yakışacak böyle bir kınama bildirisini Çin’in soykırım uyguladığı 35 milyonluk Doğu Türkistan içinde bekliyoruz.

“Elbette Filistinli kardeşlerimizi desteklemeliyiz. Fakat Doğu Türkistan’da çağın soykırımı sürerken şu tepkinin 1/10’i gösterilmedi! Doğru ya, Türkistanlılar ne din ne de kan kardeşimiz?!”

EURONEWS MUHABİRİ DE FAALİYETTE

Sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılığının medyadaki sözcülerinden Euronews muhabiri Mustafa Bağ da Türkiye’yi hedef aldı. Tümtürk gibi TBMM’den çıkan İsrail’i kınayan bildiriye vurgu yapan Bağ şunları yazdı:“Keşke Türkiye Büyük Millet Meclisi, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırılarını kınadığı gibi Çin'in Doğu Türkistan'daki 16.500 camiyi kısmen ya da tamamen yıkmasını, umumi tuvalete çevirmesini, otoparka dönüştürmesini ve bar ve disko yapmasını da kınasaydı.”

“Filistin yönetimi, Birleşmiş Milletler’de Çin’e destek bildirisine imza atmış ve 'Çin’in terörle mücadelesini destekliyoruz' diye Çin’in Doğu Türkistan’daki faaliyetlerine (soykırım, asimilasyon) açıktan destek vermişti. “Acı yarıştırılmaz, kesinlikle yarıştırılmamalı da.. Bununla birlikte Filistinlilere yapılanların çok daha ağırı Doğu Türkistanlılara yapılırken, onurları, iffetleri, namusları çiğnenirken milyonlarcası toplama kamplarına atılırken neden kimse ses çıkarmıyor?”

Sonraki Haber