Filistin için vicdan yürüyüşü yarın

Başkentte 300'e yakın kitle örgütü İsrail'in Gazze soykırımına lanet için yürüyecek. Siyasi partilerin de katılacağı yürüyüş ve mitingde Vatan Partisi de yer alacak.

Ankara'daki 300'e yakın kitle örgütünün oluşturduğu Filistin Dayanışma Platformu yarın İsrail'in 2 ayı aşkın süredir devam eden Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş ve miting düzenleyecek. "Gazze için vicdan yürüyüşü" adıyla gerçekleşecek yürüyüş yarın 13.30'da Atatürk Kültür Merkezi metro istasyonu önünden başlayacak. Anadolu Meydanı'na kadar sürecek. Ardından eski adı Tandoğan'la bilinen Anadolu Meydanı'nda miting yapılacak. Aydınlık'a konuşan Ankara Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Metin Mahitapoğlu, "Bu bir vicdan yürüyüşüdür. Ankaralıları kentimize ve ülkemize yakışır bir şekilde tepkilerini göstermeye davet ediyoruz." dedi.

'YÜREKLER KALDIRMIYOR'

Metin Mahitapoğlu 300'e yakın kitle örgütü ve binlerce gönüllü destekçi ile bir vicdan hareketi başlattıklarını bildirdi. İsrail'in saldırganlığının "soykırım" şeklini aldığını ve buna sessiz kalınamayacağını söyledi. Ankaralıları aileleriyle birlikte yürüyüş ve mitinge çağıran Mahitapoğlu şunları kaydetti:
"İsrail uzun yıllardır sistematik bir şekilde Gazze'ye saldırıyor. 7 Ekim'de başlayan saldırılarsa soykırıma dönüştü. Yüreklerin kaldıramayacağı görüntüler oluştu. En önemlisi ise bu konuda devletler, yöneticiler ve karar vericilerin sessizliği ve çaresizliği. Vicdanlar da bunu kaldıramıyor. O nedenle ülkemizin başkentinden bu katliamı seyreden, üstü kapalı destekleyenlere böyle bir vicdan isyanı yapıyoruz."

DİKKAT ÇEKEN AYRINTILAR

Mahitapoğlu yürüyüş ve mitinge ayrım gözetmeksizin tüm siyasi partiler ve kitle örgütlerini davet ettiklerini aktardı. Sadece Türk ve Filistin bayraklarının kullanılacağını belirterek herkesin buna uygun gelmesini rica etti. Yürüyüş ve mitingde farkındalık yaratmak amacıyla taşınacak unsurlar da dikkat çekti. İnsanlık dramını yansıtmak amacıyla at arabasıyla temsili yaralı ve cenaze taşınacağı; sağlıkçı, avukat ve gazetecilerin Gazze'de katledilen meslektaşlarıyla dayanışma için mesleki kıyafetleriyle kortejde yer alacağı öğrenildi. Annelerin bebek arabalarında kefenlenmiş bebek maketleri taşıyacağı yürüyüşte, görme engellilerden oluşan bir grubun da "Dünya görmüyor ama biz görüyoruz" yazılı pankart kaldıracağı ifade edildi. Yürüyüş ve mitinge sanatçıların da katılacağı bildirildi.

'Mehmetçiği ve Gazzeliyi vuran aynı merkez'

Filistin için vicdan yürüyüşüne Vatan Partisi de katılacak. Ankaralıları yürüyüşe davet eden Vatan Partisi Ankara İl Sekreteri Ali Ozan Şimşek, Mehmetçiği şehit edenlerle Gazzelileri katleden merkezin aynı merkez olduğunu söyledi. Şimşek şunları dile getirdi: "Önceki gece 6 askerimizin şehit düştüğü haberini aldık. 7 Ekim'den beri Gazze'de bir soykırım yaşanıyor. Mehmetçiğimizi şehit eden de Filistinlileri katleden de aynı merkez. İsrail siyonizmi ABD emperyalizminden aldığı cüretle soykırım yapıyor. Terör örgütü PKK da ABD'den aldığı silah ve parayla Türk askerine pusu kuruyor. Bu mitinge bu gerçeğin altını çizme güdüsüyle katılacağız. Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyüş ve mitingde olacağız. Tüm partililerimizi, dostlarımızı ve Ankaralıları burada olmaya çağırıyoruz."

Sonraki Haber