Finansın merkezi Londra'ya yazılım ihraç etmeye başladık

 Yatırım teknolojileri şirketi Foreks, yazılım ihracına başladı. On milyon kullanıcıya ulaşarak borsadan veri alan kişilerin yüzde 70'ine ulaşan Foreks Trader uygulamasının yanında, ‘Fora’ isimli mobil uygulamalarını İngiltere'de kullanıma sundular

On milyon kullanıcıya ulaşarak borsadan veri alan kişilerin yüzde 70'ine ulaşan Foreks Trader uygulamasının yanında, ‘Fora’ isimli mobil uygulamalarını İngiltere'de kullanıma sunduklarını belirten Foreks CEO'su Serra Berkol Erciyes, “Fora, gençlerden meraklı emeklilere kadar, dijital okur yazarlığı olan her yaşta yatırım meraklısını odağına alıyor. Müşteri deneyimini kusursuzlaştırmak için kullanıcılarının görüşleri ile uygulamalarını şekillendiriyor ve yapay zeka desteği ile geliştirmeye devam ediyor. Kullanıcıların yatırım ihtiyaçlarına pratik çözümler üreten ve yapay zekayla geliştirilen birçok yeni özellik daha şu an test aşamasında, çok yakında yatırım meraklıları ile buluşacak." dedi.

TÜRKİYE'DE DE SUNULACAK

Geçen günlerde sohbet toplantısında bir araya geldiğimiz Foreks CEO'su Erciyes, "Küresel borsalardaki yatırım fonları, hisse senetleri, dijital varlıklar gibi pek çok yatırım aracına dair bilgi ve kapsamlı analizler sunan Fora, yakında Türkiye’de de yatırım meraklıları ile buluşacak. Bu konuda son derece heyecanlıyız çünkü çok fazla ilgi var. Fintech merkezi olarak tüm dünyada önemli konuma sahip İngiltere’nin, Fora’nın küresel yolculuğunda olumlu etkisi olacağını düşünüyoruz. Sonrasında sırada Avrupa var.” diye konuştu.

GENÇLER PORTFÖYÜNÜ KENDİ YÖNETİYOR

Foreks CEO’su Serra Berkol Erciyes, şu ifadeleri kullandı:

“Kurumlarla çalışıyoruz fakat aslında hep son kullanıcıyı ve özellikle gençleri odağımızda tutuyoruz. Finansal teknolojinin hızla gelişmesiyle herkes artık kendi portföyünü kendi yönetmek istiyor. Genç nesil artık çok aktif ve ilgili. Bir an önce finansal özgürlüklerine kavuşmak istiyorlar. Yurt dışında da böyle bir trend var. İngiltere'de de şu anda bütün bankaların odağı dijital olarak hizmet veren, çok daha yenilikçi ve kullanıcı dostu olan ‘challenger bank'lar. Geleneksel bankalar da dijital ekosistemde her geçen gün daha da büyüyen finansal teknoloji alanına eğilmiş durumda. Bu hızlı gelişmenin yatırım sektörüne de etkisi beklenildiği gibi çok hızlı oldu. Sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada küçük yatırımcı sayısı artıyor. Gençler tüm kararları kendileri, dijital ortamlardan anında almak istiyor. Biz de bunu destekliyor ve birikimin uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini vurguluyoruz. Kısa vadeli al-sat işlemleri elbette olacak ama önemli olan her türlü yatırım kararını bilgiye dayanarak almak.”

Sonraki Haber