Finlandiya başbakanın uyuşturucu testi negatif çıktı

Finlandiya hükümeti tarafından yapılan duyuruda, Başbakan Sanna Marin'in geçen hafta yaptırdığı uyuşturucu testinin sonucu negatif çıktı.

Geçen hafta Başbakan Sanna Marin’in katıldığı bir partide eğlendiği görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı. Görüntülere gelen eleştiriler ve “uyuşturucu” iddiaları üzerine Marin açıklamalarda bulundu.
Bazı siyasetçilerden ve medya kuruluşlarının iddiaları üzerine açıklamalarda bulunan Başbakan Marin, arkadaşlarıyla alkol alıp eğlendiğini ancak uyuşturucu kullanmadığını belirtti.

Başbakan Marin'in koalisyon ortağı Merkez Partisinden Finlandiyalı Milletvekili Mikko Karna, görüntüler üzerine Twitter hesabından, Marin'i uyuşturucu testi yaptırmaya ve sonuçları halka açıklamaya çağırarak "Halkın, bunu başbakanlarından beklemeye hakkı var." ifadesini kullanmıştı.
Uyuşturucu testi negatif çıkan Başbakan kendini Marin, “hafta sonu resmi bir toplantısının olmadığı ve arkadaşlarıyla biraz zaman geçirdiği ve yasa dışı bir şey yapmadığı” sözleriyle savunmuştu. Sanna Marin görüntülerin sosyal medyaya yansıması dolayısıyla hayal kırıklığı yaşadığını da ifade etti.

BAŞBAKAN PARTİ YAPABİLİR Mİ?

Başbakanın parti görüntüleri yayınlanması üzerine bazı Finler, Başbakanın parti yapmak yerine ülkede yükselen enerji fiyatları ve hayat pahalılığı gibi sorunlarla uğraşması gerektiği şeklinde yorumlarda bulundu.

Bazı Finler ise Marin'in özel hayatına karışılmasının ve eğlenmesinin bir sorun olarak görülmesinin anlamsız olduğunu ifade etti. Bazı vatandaşlar sosyal medya hesaplarından dans ettikleri görüntüleri paylaşarak Başbakana destek verdi.

Başbakan Sanna Marin geçen yıl bir Kovid-19 vakasıyla yakın temaslı olduğu halde gece kulübüne gitmiş, ardından bunun özür dilemişti.

Sonraki Haber