Fintech şirketi Param'a stratejik yatırım

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), CEECAT Capital, Alpha Associates ve Revo Capital’ın katıldığı ilk turda 200 milyon dolar üstünde değerleme ile Param, finansal teknoloji (fintech) sektörünün en önemli yatırımlarından birini aldı.

Param Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Emin Can Yılmaz'ın verdiği bilgilere göre, Türkiye’nin ilk elektronik para kuruluşu olan TURK Elektronik Para A.Ş. Param markası ile hesap, cüzdan, ön ödemeli kart, sanal POS, fiziki POS yurt içi ve yurt dışı para transferi ürünleri ile kurumsal ve bireysel müşterilerine finansal hizmetler sunuyor. Tamamı yerli sermayeli Param; Mastercard, VISA, Troy ve Discover kart şemalarının tümüne sahip tek elektronik para kuruluşu ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM)’nin de ilk banka dışı üyesi, Banka ve Kredi Kartları kanunu kapsamında lisans alan ilk banka dışı kuruluşu oldu.

600 KİŞİYE İSTİHDAM

Yılmaz, “Küçük bir ekip ile çıktığımız yolda bugün 600 kişilik bir aileyiz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve memnuniyetlerini en ön planda tutarak finansal ihtiyaçlara çözümler yarattık. Büyümesindeki her bir kilometre taşına büyük emek verdiğimiz Param, uluslararası yatırım kuruluşlarının ortak olduğu bir şirket oldu. Londra Merkezli Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD, Luxemburg merkezli CEECAT Capital, Zürih merkezli Alpha Associates ve Amsterdam merkezli Revo’nun da katılımı ile ilk serimizi tamamlamış olduk. İnanılmaz gurur ve onur duyuyoruz.” dedi.

Sonraki Haber