Fire vermeden devam edelim!

UEFA Uluslar C Ligi 1’inci Grup’ta 4’te 4 ile lider durumda bulunan A Milli Takımımız, bu akşam 21.45’te Lüksemburg’u konuk edecek. Ay-yıldızlılarda hedef, bir kez daha gol yemeden kazanmak ve lider olarak B Ligi’ne yükselmek

A MİLLİ Futbol Takımımız, bugün UEFA Uluslar C Ligi 1’inci Grup’taki 5’inci maçına çıkacak. Milliler, Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 21.45’te Lüksemburg ile 3 puan mücadelesi verecek. Almanya Futbol Federasyonundan Tobias Stieler’in düdük çalacağı müsabaka TRT 1’den canlı yayınla ekranlara getirilecek.

Ay-yıldızlı ekibimiz, geride kalan 4 maçı da kazanarak üstüne düşeni yaptı. Milliler içeride Faroe Adaları’nı 4-0, deplasmanda Litvanya’yı 6-0, yine dış sahada Lüksemburg’u 2-0 ve evinde Litvanya’yı 2-0 mağlup etti. Milli Takımımızın bu geceki karşılaşmadan alacağı 1 puan, grubu lider bitirerek B Ligi’ne yükselmemizi sağlayacak.

STEFAN KUNTZ İLE 11’İNCİ KEZ

Milli Takımımız, bu akşamki Lüksemburg maçı ile birlikte Alman teknik direktör Stefan Kuntz idaresinde 11’inci müsabakasına çıkacak. Ay-yıldızlılar, Kuntz ile çıktığı 10 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Milliler bu maçlarda rakip fileleri 28 kez havalandırırken, kalesinde ise 9 gol gördü. UEFA Uluslar C Ligi’ndeki serüveninde Stefan Kuntz’un belirlediği “1’inci Grup’ta namağlup ve gol yemeden lider olma” hedefine çok yaklaşan kırmızı-beyazlılar, 4 maçının 4’ünü de kazandı, 14 gol attı ve hiç gol yemedi.

TARİHİMİZDEKİ 609’UNCU MÜSABAKA

A Milli Futbol Takımı, bu akşamki maçla beraber tarihinde 609’uncu kez sahaya çıkacak. Ay-yıldızlılar, 99 yıllık tarihinde 331’i resmi, 277’si özel 608 maç oynayıp 234 galibiyet, 144 beraberlik ve 230 yenilgi yaşadı. Milli Takım, 260’ı deplasmanda, 265’i evinde, 83’ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, toplam 824 gol attı, kalesinde 868 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke milli takımıyla mücadele eden ay-yıldızlı ekip, 608 karşılaşmanın 525’ini Avrupa, 33’ünü Asya, 23’ünü Amerika, 24’ünü Afrika, 3’ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Öte yandan, Türkiye ile Lüksemburg bu akşam 9’uncu kez karşı karşıya gelecek. İki ülke milli takımları arasında geride kalan 8 müsabakadan 7’sini Türkiye, birini Lüksemburg kazandı.

ADAY KADROMUZ

AY-YILDIZLI ekibimizde orta saha oyuncusu Salih Özcan, sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Stefan Kuntz’un belirlediği aday kadromuz şu şekilde:

KALECİLER: Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe), Doğan Alemdar (Rennes).

SAVUNMA: Onur Bulut (Kayserispor), Zeki Çelik (Roma), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Rıdvan Yılmaz (Rangers).

ORTA SAHA-FORVET: Cengiz Ünder (Marsilya), Yunus Akgün, Berkan Kutlu, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Tolga Ciğerci (Ankaragücü), İrfan Can Kahveci, Serdar Dursun, İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Serdar Gürler (Başakşehir), Enes Ünal (Getafe), Halil Dervişoğlu (Burnley).

Sonraki Haber