Fırın temizliğine saatler mi harcıyorsunuz? Pırıl pırıl parlayan bir fırın için karbonat...

Mutfak temizliği denince akla gelen en zor görevlerden biri de fırın temizliği oluyor. Peki, birkaç pratik yöntem kullanarak fırınınızı ilk günkü temizliğine kavuşturabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte inatçı yağ lekelerinden ve kurumuş yemek artıklarından kurtulmak için en pratik yöntemler!

Fırında pişen yemeklerin tadı bir başka oluyor. Afiyetle yediğimiz yemeklerin sonunda ise gözümüzü korkutan fırın temizliği ile baş başa kalıyoruz. Ancak doğru malzemeleri ve pratik yöntemleri kullanarak fırın temizliğini kolaylaştırmak elimizde! İşte fırın temizliğinde kullanabileceğiniz hem doğal hem pratik yöntemler...

FIRIN TEMİZLİĞİNİNE EN PRATİK YÖNTEMLERİ

Sirke ile fırın temizliği!
Fırın temizliği için öncelikle doğru temizlik malzemelerinizi hazır bulundurmanız gerek. Temizlik işlemi için özel olarak hazırlanıp satılan ürünleri herhangi bir mağazadan satın alabilirsiniz. Peki, her evde bulunabilen beyaz sirke yardımıyla da leke ve yemek artıklarını kolayca çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz?

Eşit miktarda su ve sirkeyi karıştırın ve hazırladığınız solüsyonu fırının iç duvarlarına ve tabanına uygulayın.15 dakika kadar bekleteceğiniz karışım yağ kalıntılarını çözerek sizin için daha kolay bir temizlik sağlayacak.

Karbonat ile fırın temizliğinin doğal yolu
Uzun süre temizliği ertelenmiş bir fırındaki kirler kolay kolay çıkmaz. Karbonat özellikle böyle durumlarda imdada yetişiyor. Bu ürünü kullanarak elde edilecek macun, inatçı yemek artıkları için mükemmel bir çözüm olur. Temizlik esnasında şu adımları izleyebilirsiniz:

Öncelikle fırınınızın içindeki yemek kalıntılarından kurtulmanız gerek. Bunun için temiz bir bez ile fırının içini silin.
Ardından çıkmayan leke ve kirler için yarım bardak karbonatı 3 yemek kaşığı suyla karıştırarak hazırlayacağınız karışımı kirli bölgelere uygulayın. En az iki saat beklettikten sonra fırını nemli bir bezle silebilirsiniz.
Daha parlak metal raflar için: karbonat ve bulaşık deterjanı
Metal fırın raflarını temizlemek için de karbonat ve bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Fırından çıkardığınız rafları bir miktar bulaşık deterjanı ve 2 kaşık karbonat eklediğiniz kaynar suda 2 saat kadar bekletin. Bu sürenin sonunda bir fırça yardımıyla yumuşayan kirleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Fırın camları için karbonattan macun karışımı
Cam fırın kapaklarını çizilmekten korumak için karbonat ve su ile bir macun hazırlayabilirsiniz. Macunu cam kapağa uygulayın ve 20 dakika kadar bekledikten sonra nemli bir mikro fiber bezle temizleyin. Camlarınızın pırıl pırıl olduğunu görebilirsiniz!

Limon suyu ile kötü kokulara son!

Özellikle et ve balık yemeklerinden sonra fırınınızda istenmeyen kokular ortaya çıkabilir. Bu kokulardan kurtulmak için limon suyu kullanmanız yeterli. Ilık su ve limon suyundan oluşturduğunuz karışımı bir sünger yardımıyla fırının kapağına ve içine uygulayın. Bir süre bekledikten sonra fırının içini nemli bir bezle silebilirsiniz.

Sonraki Haber