Bir yiyen tabağı sıyırıyor... Mantarlı fırın makarna tarifi

Makarna severlere güzel bir haberimiz var. Lezzetli üstelik çok da doyurucu fırın makarna tarifi ile karşınızdayız. Ailecek bayılacağınız bu lezzeti sizde en kısa zamanda denemelisiniz...

İçinde krema yok, az malzeme ile hazırlanıyor ve dilerseniz buzlukta saklanabiliyor. Bu öyle bir fırın makarna ki lezzetiyle hem pratikliğiyle sizleri kendine hayran bırakacak. Mantarlı fırın makarna bol porsiyonlu dilimleriyle akşam yemeğinde herkesten tam puan kazanacak. Farklı makarna tarifleri arayanlar için ekonomik ve lezzetli tariflerden sadece bir tanesi bu!

MANTARLI FIRIN MAKARNA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Makarna için:

1 paket burgu makarna(500 g)
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Mantarlı sos için:

300 gram mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1/4 adet limon
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt(400 ml)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber

MANTARLI FIRIN MAKARNA TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Kalori hesabı 1 dilim için yapılmıştır.

MANTARLI FIRIN MAKARNA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Mantarları kuru bir bezle temizleyin ve orta kalınlıkta dilimleyin.

Bu sırada burgu makarnayı kaynayan tuzlu su içerisinde 8 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra altını kapatın ve suyunu süzün.

Makarna haşlanırken bu sırada sosu hazırlamaya başlayın. Dilimlediğiniz mantarları ve kıydığınız sarımsakları zeytinyağında bir tavada sotelemeye başlayın.

Suyunu saldıktan sonra üzerine tereyağını ekleyip orta ateşte sotelemeye devam edin.

2-3 dakika sonra üzerini unu ilave edip karıştırın. Karışım bu sırada topaklanabilir, bu normaldir.

Unlar birlikte 2-3 dakika daha kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırın.

Ara ara pişirmeye devam edin, bu süre içinde mantarlı sosun yoğunlaştığını göreceksiniz. Tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra ocaktan alın.

30x30 boyutlarında bir borcam içerisinde mantarlı sos ve makarnaları karıştırıp güzelce yayın.

Rendelenmiş olduğunuz kaşar peynirini de üzerin eşit bir şekilde yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 15 dakika, sadece ızgara ayarında da 7-8 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip dilimleyin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Kaynak: Yemek.com

Sonraki Haber