Fırında mis gibi balık! Çipura nasıl yapılır? Çipura tarifi
Farklı lezzet arayanlara mis gibi fırında balık tarifi ile geldik. Bu tarifte çipura yerine levrek veya somon da kullanabilirsiniz. Çipura nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
Çipura tuzda ızgaralanabilen, ızgarada pişirilebilen, kızartılabilen veya fırında pişirilebilen lezzetli bir balıktır. Fırında pişirme, evde balık pişirmenin en kolay ve kokusuz yoludur. Pişirmeden önce ekleyeceğiniz limon suyu ve zeytinyağı sosu sayesinde yumuşacık balıkları kurutmadan pişirebilirsiniz.
ÇİPURA NASIL YAPILIR?
1) Çipuranın fazla suyunu kağıt havlu vb. yardımıyla alıp, bol su ile yıkayın. Balığın karnını kazıyın ve üzerine tuz serpin. Yağlanmış bir fırın kabına alıp yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
2) Küp küp doğradığınız patatesleri bir güveç kabına dizin.
3) Daha sonra iri doğranmış kırmızı kapya biberi ve yeşil biberi ekleyin.
4) Lezzet katmak için iri kıyılmış sarımsak ekleyin.
5) Son olarak taze otlar ve defne yapraklarını ekleyin.
6) Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırıp sosu balıkların üzerine dökün.
7) Son olarak taze otlar ve limonla süsleyin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.