Fırında yapılan en kolay 4 yemek hangileri?

Fırında hangi yemekleri yapabilirim diye merak ediyorsanız bu içerik tam size göre! Üstelik çok kolay ve lezzetli. Fırında yapılan en kolay 4 yemek hangileri? İşte o müthiş lezzetli tarifler...

Fırın yemekleri her zaman çok lezzetli olur. Tavuk, et, balık gibi yemekler en iyi fırında pişince lezzetlenir. Fırında birçok farklı yemeği de farklı yöntemlerle yapabilirsiniz. Fırın yemeklerinin bu anlamda bir sınırı yoktur. Kendinize göre uyarlayarak bile yeni lezzetler üretebilirsiniz. Peki hiç fırında hangi yemekleri kolayca yapabilirim diye merak ettiniz mi? Fırında hangi yemekler daha lezzetli olur? Ya da uğraştırıcı gibi görünen yemekleri fırında daha kolay pişirmek mümkün mü? Bu gibi soruların cevabını merak ediyorsanız mutlaka okumaya devam edin. Fırında yapılan en kolay 4 yemek hangileri? İşte o tarifler!

FIRINDA YAPILAN EN KOLAY 4 YEMEK HANGİLERİ?

Fırında yapılan en kolay 4 yemek hangileri?

1) FIRINDA TAVUK BAGET TARİFİ

Gerekli malzemeler

  • 9 adet tavuk baget
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 veya 3 dal maydanoz

Yapılışı

  1. Öncelikle zeytinyağına tüm baharatları ekleyerek sosu hazırlayın.

  2. Hazırladığınız sosu tavuklara ilave edin ve karıştırın.

  3. Tüm sebzeleri de tavuklara ekleyerek karıştırın ve bir borcama alın.

  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin.

2) TEPSİDE KUMPİR TARİFİ

Gerekli malzemeler

  • 6 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı haşlanmış havuç
  • 1,5 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 5 adet sosis
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 kase zeytin
  • 6 adet kornişon turşusu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Dilediğiniz kadar ketçap ve mayonez

Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyup bir borcamda püre haline getirin. (Borcamın ıslak olması iyi olur)

  2. Kaşar, tereyağı ve tuzu patateslerin üzerine ekleyip kaşar eriyene kadar karıştırın. (Bir miktar kaşar ayırın)

  3. Sosisleri salça ile kavurduktan sonra patateslerin üzerine ekleyin.

  4. Ardından tüm malzemeleri dilediğiniz gibi üstünde süsleyebilirsiniz.

  5. En üste kalan kaşarları da ekledikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.

3) PATLICAN KEBABI TARİFİ

Gerekli malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Yapılışı

  1. Köfteyi hazırlamak için tüm malzemeleri bir araya getirin ve güzelce yoğurun. (Yumurta, kıyma, galeta unu, soğan, maydanoz ve baharatlar)

  2. Patlıcanları orta kalınlıkta yuvarlak kesin ve tuzlu suda biraz bekletin.

  3. Ayrı bir tavada salça ve yağı kavurun, biraz da su ekleyin.

  4. Bir şişe önce domates sonra patlıcan sonra kıyma olacak şekilde sırasıyla dizin.

  5. Bir fırın tepsisine salçalı suyu döktükten sonra üzerine şişleri dizin.

  6. 180 derecelik fırında alt üst ayarlı programda 30 dakika kadar pişirin.

4) FIRINDA TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ

Gerekli malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1,5 su bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı maden suyu

Yapılışı

  1. Fırın tepsisini yağladıktan sonra 1 adet yufkayı yayın.

  2. Ardından 1,5 adet yufkayı bölerek orta kısımlara yayın ve beyaz peynirleri ekleyin.

  3. Geri kalan yufkayı da üzerlerine ekleyin.

  4. Böreğini kare şeklinde kesin.

  5. Süt, yoğurt, maden suyu, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtadan oluşan malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın.

  6. Kepçe yardımıyla böreklerin üzerine gezdirerek dökün.

  7. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

Sonraki Haber